sâmbătă, iunie 10, 2023
29.1 C
București
spot_img

Contractele de achiziții publice pentru produsele alimentare în sistemul de educație vor fi extinse până la 5 ani

Instituțiile de învățământ din țară vor putea efectua achiziții publice la serviciile de alimentație pentru o perioadă de până la 5 ani, și nu numai pentru un an, cum prevede legislația în prezent. În acest caz, agentul economic va fi obligat să facă unele investiții în dezvoltarea infrastructurii cantinelor în cadrul instituțiilor de învățământ contractante.

Guvernul de la Chișinău a aprobat unele modificări la Legea finanțelor publice și responsabilității bugetar-fiscale. Scopul de bază al proiectului este atragerea investițiilor private în domeniul alimentației în instituțiile de învățământ preșcolar și școlar, 5 ani fiind un termen rezonabil pentru a garanta recuperarea unor eventuale investiții.

Odată cu aplicarea acestui mecanism, va fi posibilă supravegherea sporită a calității produselor alimentare, în special a materiei prime și a procesului tehnologic de producere. De asemenea, instituțiile de învățământ vor putea economisi mijloacele financiare utilizate în prezent pentru întreținerea blocurilor alimentare, realocând acești bani pentru alte cheltuieli.

Astfel, va fi evitată desfășurarea anuală a achizițiilor publice de servicii sociale privind alimentația în sistemul de educație și va fi asigurată o previzibilitate a eventualelor contracte încheiate. Proiectul de lege urmează să fie transmis spre examinare și aprobare Parlamentului.

Autor: Sofia Filip
Foto: Pixabay.com

 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole