„Corina Chiriac, istoriile unei mari artiste”

Date:

Share post:

Muzeul Național de Istorie a României vă invită joi, 31 martie 2022, ora 13.00, la prezentarea donației făcute muzeului de doamna Corina Chiriac şi a expoziţiei „Corina Chiriac, istoriile unei mari artiste”.

Expoziția, deschisă la începutul lunii februarie, continuă în luna martie cu un dialog despre modul în care se transformă un act de generozitate în patrimoniu istoric, și va putea fi vizitată până pe 10 aprilie 2022, după cum se arată într-un anunț informativ emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

Acte de naștere, pașapoarte, diplome de liceu și de facultate, fotografii și desene de familie, portrete de autor, afișe ale unor spectacole, premii, trofee, rochii de scenă, toate aceste mărturii ale vieții și activității celor trei generații din familia Nestorescu-Calaigian-Chiriac, donate Muzeului Național de Istorie a României de doamna Corina Chiriac, au fost inventariate, cercetate, restaurate și expuse publicului, devenind parte a patrimoniului național.

Istoriile acestor piese le vom povesti cu: marea artistă Corina Chiriac, Alina Pavelescu, scriitoare, director adjunct al Arhivelor Naţionale, Ștefania Dinu, director general adjunct al Muzeului Naţional Cotroceni și curatorii expoziției, Cristina Păiușan-Nuică și Cornel Constantin Ilie.

Text și foto: Secția Relații Publice și Marketing Cultural 

MUZEUL NAŢIONAL DE ISTORIE A ROMÂNIEI
spot_img

Articole asemănătoare

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! ”

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! Despre aceasta vorbim în cele ce urmează. 

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă?

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă? Da, perfect adevărat. Despre aceasta vorbim în continuare.

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național. Cea de-a noua ediție va oferi 30 de burse, fiecare în valoare de 5000 de lei/an școlar/elev

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Foto

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Mai multe amănunte în articolul de astăzi.