duminică, octombrie 1, 2023
25.2 C
București
spot_img

Cum arată casele construite din containere reciclate

Toată lumea merită o casă. Iar dacă acea casă este foarte accesibilă, este realizată din materiale reciclate și are un aspect unic, acesta este un motiv în plus pentru a vă muta în ea! Și nu vă lăsați doborât de faptul că veți locui într-un container maritim – asta face parte din atracția pentru unii oameni.

Unul dintre cei mai mari fani ai acestui tip de locuire care poate fi găsit pe net este pagina de Instagram “Shipping Container World”, care este dedicată caselor cool și superbe construite din containere industriale de transport maritim.

Vă prezentăm unele dintre cele mai interesante și creative case prezentate de ei, așa că derulați în jos, votați fotografiile preferate și spuneți-ne ce case v-au plăcut cel mai mult și de ce.

Ca în cazul majorității proiectelor de arhitectură, însă, există întotdeauna și modele de lux disponibile. Cine ar fi crezut că și traiul într-un container la propriu poate fi considerat șic? Se pare că există câte puțin din toate pentru toată lumea, trebuie doar să știi unde să le găsești.

La fel ca toate proiectele, casele din containere maritime au partea lor de argumente pro și contra. EMS explică faptul că un mare avantaj al utilizării containerelor reciclate pentru un proiect de construcție este rapiditatea construcției, care poate fi realizată în câteva săptămâni sau luni, în funcție de mărimea casei.

Mai mult, casele din containere tind să fie mai eficiente din punct de vedere al costurilor decât alternativele, fiind în același timp foarte durabile. Nu numai atât, dar sunt și mult mai mobile. Transportarea unei astfel de case este mult mai ușoară dacă decideți să vă mutați în altă parte.

Totuși, există o mulțime de dezavantaje. În funcție de starea actuală a containerelor de transport maritim pe care intenționați să le folosiți pentru noua dvs. casă, este posibil ca întregul proiect să nu fie atât de ecologic pe cât sperați.

Unele containere sunt deja uzate sau ruginite, ceea ce înseamnă că trebuie să fie recondiționate. Asta înseamnă să cheltuiți bani pe materiale suplimentare, dar merită.

Text: Maria Lupu/arhitect

Foto: pinterest

 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole