marți, februarie 7, 2023
-0.1 C
București
spot_img

Cum recunoaștem și ce înseamnă acțiunea polițiștilor rutieri denumită ”Roadpol Safety Days”. Foto

În aceste zile, polițiștii rutieri au intensificat activitățile pentru reducerea riscului rutier, precum și pentru conștientizarea importanței respectării regulilor de circulație pe drumurile publice. Nu este nici prima acțiune și nici ultima. Dar, cu siguranță este una oportună și binevenită.

Cum recunoaștem și ce înseamnă acțiunea polițiștilor rutieri denumită ”Roadpol Safety Days”. Foto

Activitățile sunt desfășurate în contextul Proiectului ROADPOL Safety Days, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

La nivelul județului Bacău, polițiștii rutieri desfășoară activități informativ – preventive, în vederea conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situația în care nu respectă normele rutiere.

Polițiștii rutieri și cei de prevenire au fost prezenți în comunitățile din Buhuși și comunele arondate, unde au montat pe atelajele hipo elemente fluorescent-reflectorizante pentru a fi vizibili în trafic.

Totodată, căruțașilor și bicicliștilor le-au fost înmânate veste reflectorizante de către oamenii legii și li s-au explicat obligațiile legale pe care le au când circulă pe drumurile publice, a transmis pentru Info Anunț, Cătălina Păduraru, subcomisar poliție.

Atenție! Polițiștii recomandă căruțașilor și bicicliștilor să poarte îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea  este redusă.

Concluzie: Acțiunile preventive sunt din ce în ce mai dese pentru că au scopul bine determinat de a face oamenii să conștientizeze pericolul de pe șoselele principale sau secundare, atâta timp cât prevederile legale nu sunt respectate de ei sau alți participanți în trafic.

Text: Elena Ștefan

Foto: Poliția Română Bacău

 

 

 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole