Cum se distrează adolescenții în capitala Republicii Moldova?

Date:

Share post:

În week-endul care tocmai s-a încheiat, locuitorii Chișinăului au avut parte de câteva evenimente interesante. Sâmbătă, am participat la concertul susținut de trupele ”Luna Amară”, împreună cu ”Denorm” și ”The Wax Road”, spectacol care a durat aproximativ trei ore. Atmosferă incendiară, voie bună și veselie, mai ales că suntem în sezonul binemeritat de vacanță școlară, după un an de studiu intensiv.

Luna Amarăeste o formație de muzică rock, originară din Cluj-Napoca și fondată în 1999 sub numele de Tanagra Noise de către Nick Fagadar (voce, chitară), Gheorghe Farcaș (chitară bass). La scurt timp, alți artiști au completat trupa, elementele nou-introduse fiind remarcabile, un instrument aparte, mai rar întâlnit în muzica rock, fiind trompeta (interpretată de Mihnea Blidariu).

Denorm” reprezintă un nou proiect muzical în care sunt implicați muzicienii din formațiile Alternosfera, HeadSwich și Synops. Grupul s-a format cu puțin timp în urmă și este deja deosebit de solicitat la diferite evenimente fiind axați pe muzica instrumentală și coveruri.

”The Wax Road” este o trupă tânără de hard rock și rock clasic din Ungheni, Republica Moldova, fondată în 2013 de Dan Timofei ( Voce & Chitara ) și Victor Ceban ( Tobe ), cărora li se alătură și Ion Tiuticov (Chitara Ritmica ), toți trei fiind elevi ai aceleiași școli de muzică. Formația se conturează complet în momentul când Cristi Budac (Chitară Bass) acceptă să facă parte din trupă.

Totodată, duminică, 10 iunie 2018, a avut loc și Festivalul ”SUN Dă-I Fest”,  festival care a întimpinat oamenii cu muzică bună, târguri de meşteşugărit şi produse eco, jocuri interactive pentru copii, mâncare gustoasă și bautură savuroasă din renumitele vinării ale Moldovei.

Una din secțiunile festivalului, rezervată meșterilor populari, a evidențiat o expoziție cu vânzare a obiectelor decorative, bijuteriilor, tablourilor create din produse naturale. Meșterii populari au adus la festival uneltele cu care lucrează și i-au învățat pe toți doritorii cum să confecționeze obiecte din lut, iar apoi să le ardă în cuptoare speciale, la temperaturi înalte.

Organizatorii au avut și numeroase surprize, inclusiv pentru gurmanzi – delicii culinare eco și specialități tradiționale, pregătite de bucătari profesioniști și amatori.

Yard sale-ul festivalului a adunat peste 100 vânzători, care au propus vizitatorilor produse handmade, din materiale bio sau reciclabile, precum și gadgeturi care se încărcă de la energia solară, eoliană sau de la cea a apei.

În acest context a avut loc și un inedit concert de muzică live, alimentat parțial de la energia solară, susţinut de formaţiile: Alex Calancea Band & RUPT, The Glimpse, Flash Blood, Dandies, Delta pe Obraz, Tamala.

Festivalul, care a fost un real succes, a avut loc între orele 12.00-21.00, în Grădina Publică Ştefan cel Mare şi Sfânt din Chișinău.

Festivalul ”Sun Dă-I Fest” are loc începând cu anul 2013 și este organizat de Proiectul Energie şi Biomasă, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare,  de Agenţia pentru Eficienţă Energetică și Ministerul Economiei și Infrastructurii din Republica Moldova.

Autor: Maximilian Cotea
Foto și video: Luna Amară Facebook
spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată. Până nu de mult, căutam remedii de însănătoșire în diferite colțuri ale țării (România n.r.), pe la numeroși medici renumiți, cu diferite recomandări pe care le-am adunat în timp.

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu …

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu ... Pe 20 mai sarbatorim Ziua Mondiala a Albinelor, o ocazie perfecta pentru a recunoaste si aprecia contributia acestor miracole ale naturii la bunastarea noastra.

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 – 2020”, la Muzeul … Foto

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 - 2020”, la Muzeul ... Pentru a afla care este muzeul citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Foto

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Acesta este subiectul pe care îl dezvoltăm în continuare, azi, la Infoanunț.