miercuri, februarie 8, 2023
-2 C
București
spot_img

Cum va fi vremea în luna iulie

Perioadele caniculare alternează cu cele ploioase. Iulie este o lună cu temperaturi caniculare, dar și cu reprize de ploi torențiale, a anunțat marți Administrația Națională de Meteorologie.

În săptămâna 04-11 iulie temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zonele montane. Excepție vor face regiunile vestice, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal.

În săptămâna 11-18 iulie temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile intracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acel interval.

În săptămâna 18-25 iulie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Cantitățile de precipitații estimate vor fi deficitare în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Foto: pixabay

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole