sâmbătă, septembrie 23, 2023
21.8 C
București
spot_img

Cum va fi vremea în weekend

Frig, alternativ cu căldura. Acesta este timpul probabil, anunțat de meteorologi.

După primul episod de iarnă din acest sezon, de săptămâna viitoare vremea se încălzește. Elena Mateescu, directorul ANM, a anunţat prognoza meteo actualizată. Iată ce ne aşteaptă în zilele următoare, dar şi în weekend.

Prima zăpadă din acest sezon a apărut, marți dimineață, în județul Argeș. Pe Drumul Național 18, cel care face legătura între Maramureș și Suceava, s-au folosit deja utilajele de deszăpezire și material antiderapant.

În județul Argeș, stratul de zăpadă a ajuns la 5 centimetri, iar temperaturile au scăzut până la minus 4 grade Celsius.

După acest prim episod de iarnă din acest sezon, de săptămâna viitoare vremea se încălzește. Elena Mateescu, directorul ANM, a anunţat prognoza meteo actualizată, într-un material televizat.

“Într-adevăr un episod de iarnă scurt, prezent în zona ţării noastre cel puţin până vineri. În weekend vorbim de temperaturi în creştere de la o zi la alta.

Şi dacă sâmbătă este posibil să consemnăm valori de temperaturi apropiate unei zile de vară 24-25 de grade Celsius, săptămâna va debuta cu valori peste 25 grade, posibil să ne apropiem de 29-30 de grade, mai ales în extremitatea sudică a ţării, aşa cum arată informațiile în acest moment.

Până atunci în următoarele zile o vreme deosebit de rece pentru partea de nord, centru, vest a ţării, acolo unde temperaturile pe parcursul zilei nu vor depăși 15-16 grade.

În zona de sud, sud-est a ţării vorbim de temperaturi de până la 19-20 de grade, dar nopțile vor fi unele reci cu minime între 2 grade până la cel mult 10 grade, posibil valori sub 0 grade sub pragul de îngheț în depresiunile din estul Transilvaniei şi, cu siguranță, în masivele montane, acolo unde la altitudini mai mari de 1.500 de metri pe crestele înalte vorbim de posibilitatea să mai consemnăm precipitații mixte sub formă de lapoviță şi ninsoare”, a menționat Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3.

Foto: RTV

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole