De la conștiința de sine la conștiința universală

Date:

Share post:

Fără conștiință și conștientizare, nimic nu este posibil, nici măcar viața nu mai este viață. Răul acționează, cu ușurință, acolo unde nu există conștiință de sine sau de grup.

Realitatea conștientă este azi. Aici și acum. Viitorul nu trebuie să ne afecteze. Avem tendința de a spune – ”rezolv cutare situație și voi fi bine, obțin ceea ce îmi doresc și voi fi fericit”. Ajungem la ce ne doream și tot căutăm altceva pentru a fi fericiți. Așadar, iluzie…

Cum putem ajunge la o conștiință universală? O conștiință extinsă? Prin schimbarea modului de operare în propria viață, prin abandonarea unor tipare vechi, atașamente. Anulare, ștergere. Înțelegere. Deschidere. Echilibru. Nu este deloc ușor, dar la capăt să află fericirea!

Conștienți fiind, înțelegem – cine suntem, de unde venim și unde mergem, mai departe. Ideal este să ajungem a ne vedea noi pe noi înșine, ceea ce înseamnă mai mult decât a privi într-o oglindă. I se spune conștiință de sine.

Tu, în afara ta, privești la tine și te vezi așa cum ești în realitate, cu toate perfecțiunile și imperfecțiunile umane, dobândite genetic sau asimilate pe parcursul vieții.

Totodată, ca observatori, știm că totul are o logică. Nimic nu se întâmplă fără scop. Iar scopul, chiar dacă uneori doare, este spre binele nostru.

Text: Fragment din cartea Ecuația vieții. Calea spre fericire

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu

Foto: Arhiva Info Anunț

spot_img

Articole asemănătoare

Invitație la vizionarea unui nou film KineDok powered by One World Romania

Invitație. Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la vizionarea unui nou film din cadrul proiectului  KineDok powered by One World Romania, ediția a 9-a.

Maia Sandu, de Ziua României… Video

Maia Sandu, de Ziua României: „Drumul nostru este comun - locul nostru este împreună în Uniunea Europeană”. 

Cum arată portretul lui Horea, expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal

Portretul lui Horea realizat de artistul Ioan Constande expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

1 Decembrie – Ce îți doresc eu ție, dulce Românie? Concurs național de eseuri istorice

Muzeul Țării Crișurilor Oradea, Complex Muzeal,  organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, un nou concurs online de eseuri istorice, având ca temă: 1 Decembrie - Ce îți doresc eu ție, dulce Românie?  care este destinat tinerilor din gimnaziu și liceu.