De ziua sa, Banca Națională a Moldovei și-a deschis larg ușile

Date:

Share post:

La aniversare sa, luni 4 iunie a.c., Banca Națională a Moldovei (BNM) și-a deschis larg porțile pentru publicul larg. Zeci de persoane dornice să afle cum funcționează o bancă centrală, inclusiv reprezentanții mass-media, au vizitat compartimentele financiar-bancare ale principalei bănci din Republica Moldova. Cei prezenți la eveniment au aflat, cu această ocazie, istoria monedei naționale.

În sala de expoziții, vizitatorii, adulți și copii de diferite vârste, au descoperit colecția de monede utilizate ca mijloc de plată în viața de zi cu zi, dar și monedele comemorative din aur și argint emise de Banca Națională, precum și de alte bănci, se arată într-un comunicat al BMN.

În acest context au fost vizualizate semnele de siguranță a banilor, s-a vorbit despre plățile fără numerar și cursul valutar.

Noutatea evenimentului a constituit-o tema: „la ce trebuie să atragi atenția când contractezi un credit”. ”Creditul, care stă la temelia activității bancare, e un cuvânt care își trage originea din latinescul “credere” – a crede, a avea încredere. Fără încredere, nu ar exista depuneri în bănci, iar acestea nu ar acorda împrumuturi. Redobândirea încrederii este scopul principal al reformelor angajate de Banca Națională a Moldovei, ținta întregului nostru corp profesional. În această zi profesională, constatăm cu satisfacție primele semne ale încrederii redobândite. De schimbările care se fac acum depind nu numai competitivitatea și performanța sectorului bancar, dar și prosperitatea țării în care trăim. În 27 de ani, sectorul bancar moldovenesc a fost supus multor teste, dar lecțiile învățate și angajamentul dumneavoastră ne ajuta astăzi să recreăm un sistem bancar mai puternic, transparent și demn de încredere, pe care ni-l dorim”, a transmis cu această ocazie Sergiu Cioclea, guvernator BNM.

Banca Națională va continua să prezinte publicului larg, pe tot parcursul anului, subiecte din domeniul financiar-bancar, în cadrul proiectelor educaționale desfășurate pe parcursul anului, printre care „O zi de vacanță la BNM”, „Săptămâna internațională a Educației Financiare”, „Ziua Internațională a Economisirii” ș.a, menționează reprezentanții băncii.

Menționăm că, în fiecare an, la data de 4 iunie, Banca Națională a Moldovei își deschide ușile pentru publicul larg, consemnând astfel  aniversarea sa de la înființare, în anul 1991, precum și Ziua lucrătorului bancar.

Autor:Stelly Rusnac
Foto:Banca Națională a Moldovei

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”. Când, unde și cine a avut această inițiativă minunată? La aceste întrebări răspundem în continuare.

Primul eveniment internațional dedicat industriei navale organizat în România

Primul eveniment internațional dedicat industriei navale organizat în România este Maritime Business Week.

Măsuri pentru diminuarea efectelor negative ale vremii caniculare la …

Măsuri pentru diminuarea efectelor negative ale vremii caniculare la ... Pentru a afla unde, cine și cum, vom citi materialul care urmează. 

NOU: „Deschisul de nepătruns” a artistului Ioan Sbârciu, la Muzeul Național Brukenthal

NOU: „Deschisul de nepătruns” a artistului Ioan Sbârciu, la Muzeul Național Brukenthal. Mai multe amănunte în continuare, la Infoanunț.