De ziua sa, Banca Națională a Moldovei și-a deschis larg ușile

Date:

Share post:

La aniversare sa, luni 4 iunie a.c., Banca Națională a Moldovei (BNM) și-a deschis larg porțile pentru publicul larg. Zeci de persoane dornice să afle cum funcționează o bancă centrală, inclusiv reprezentanții mass-media, au vizitat compartimentele financiar-bancare ale principalei bănci din Republica Moldova. Cei prezenți la eveniment au aflat, cu această ocazie, istoria monedei naționale.

În sala de expoziții, vizitatorii, adulți și copii de diferite vârste, au descoperit colecția de monede utilizate ca mijloc de plată în viața de zi cu zi, dar și monedele comemorative din aur și argint emise de Banca Națională, precum și de alte bănci, se arată într-un comunicat al BMN.

În acest context au fost vizualizate semnele de siguranță a banilor, s-a vorbit despre plățile fără numerar și cursul valutar.

Noutatea evenimentului a constituit-o tema: „la ce trebuie să atragi atenția când contractezi un credit”. ”Creditul, care stă la temelia activității bancare, e un cuvânt care își trage originea din latinescul “credere” – a crede, a avea încredere. Fără încredere, nu ar exista depuneri în bănci, iar acestea nu ar acorda împrumuturi. Redobândirea încrederii este scopul principal al reformelor angajate de Banca Națională a Moldovei, ținta întregului nostru corp profesional. În această zi profesională, constatăm cu satisfacție primele semne ale încrederii redobândite. De schimbările care se fac acum depind nu numai competitivitatea și performanța sectorului bancar, dar și prosperitatea țării în care trăim. În 27 de ani, sectorul bancar moldovenesc a fost supus multor teste, dar lecțiile învățate și angajamentul dumneavoastră ne ajuta astăzi să recreăm un sistem bancar mai puternic, transparent și demn de încredere, pe care ni-l dorim”, a transmis cu această ocazie Sergiu Cioclea, guvernator BNM.

Banca Națională va continua să prezinte publicului larg, pe tot parcursul anului, subiecte din domeniul financiar-bancar, în cadrul proiectelor educaționale desfășurate pe parcursul anului, printre care „O zi de vacanță la BNM”, „Săptămâna internațională a Educației Financiare”, „Ziua Internațională a Economisirii” ș.a, menționează reprezentanții băncii.

Menționăm că, în fiecare an, la data de 4 iunie, Banca Națională a Moldovei își deschide ușile pentru publicul larg, consemnând astfel  aniversarea sa de la înființare, în anul 1991, precum și Ziua lucrătorului bancar.

Autor:Stelly Rusnac
Foto:Banca Națională a Moldovei

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! ”

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! Despre aceasta vorbim în cele ce urmează. 

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă?

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă? Da, perfect adevărat. Despre aceasta vorbim în continuare.

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național. Cea de-a noua ediție va oferi 30 de burse, fiecare în valoare de 5000 de lei/an școlar/elev

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Foto

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Mai multe amănunte în articolul de astăzi.