marți, februarie 7, 2023
-0.1 C
București
spot_img

Decoruri contemporane, simple, fără zorzoane, o influență clară a minimalismului. Foto

Unul dintre cele mai abordabile stiluri de amenajare, stilul modern este adesea greșit interpretat de pasionații de amenajări interioare, scrie The Spruce. De fapt, mulți îl folosesc pentru a descrie decoruri contemporane, însă el vine cu propriile lui caracteristice, care nu se schimbă odată cu tendințele de design.

Decoruri contemporane, simple, fără zorzoane, o influență clară a minimalismului. Foto

Câteva elemente pe care le-ai putea întâlni în multe livinguri moderne sunt piesele de mobilier cu linii simple, curate, fără zorzoane sau decorațiuni inutile, o influență clară a minimalismului.

Stilul modern își ia inspirația și din stilul scandinav și chiar din cel industrial și integrează finisaje din materiale naturale puțin prelucrate, cum ar fi lemnul natur, betonul expus, pielea, metalele și fibrele naturale.

Cât despre paleta cromatică, e compusă adesea din tonuri neutre, griuri, nuanțe pământii, non-culori, dar există și livinguri moderne care se abat de la regulă. Uneori poate „apărea” în spațiu un element super saturat, precum o canapea roșie, care sparge monotonia și completează armonios amenajarea. Dar în loc să-ți descriem, mai bine-ți arătăm. Dă scroll să vezi câteva amenajări gândite de designeri și arhitecți români, din care să-ți iei inspirația pentru livingul tău.

Pasteluri neutre și influențe minimaliste

Mixul de gri, alb și textură de lemn e mai degrabă specific stilului scandinav, însă în această amenajare creată de arhitecții Rareș Urzică și Irina Pandele de la Ortigo Design se combină armonios cu mobila cu linii moderne. Texturile sunt un pic mai rafinate decât în cazul unei amenajări pur scandinave, iar decorațiunile sunt păstrate la un nivel minim.

Amănunte click aici.

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole