Despre Redirecţionarea impozitului pe venit – Formularul 230

Date:

Share post:

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Iaşi reaminteşte contribuabililor /plătitorilor faptul că până la data de 25 mai a anului următor celui de realizare a veniturilor pot opta pentru redirecționarea unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venit/câștigul net anual impozabil pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult.

Formularul se completează și se depune de către persoanele fizice care realizează următoarele venituri din România: venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din pensii, venituri din activități independente impuse pe bază de normă de venit, activități agricole impuse pe bază de normă de venit, venituri din activități independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă, pentru care impozitul se reține la sursă, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, altele decât cele pentru care venitul net se determină în sistem real, venituri din cedarea folosinței bunurilor pentru care venitul net se determină pe baza normelor de venit și venituri din cedarea folosinței bunurilor pentru care venitul net se determină pe baza cotelor forfetare de cheltuieli.

Nu depun formularul 230 în vederea exercitării opțiunii de a dispune asupra destinației unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venit contribuabilii care obțin venituri din activități independente exercitate sub forma profesiilor liberale.

Formularul poate fi obținut gratuit, de la sediile organelor fiscale sau accesând website ul www.anaf.ro, astfel:

  1. a) secţiunea „Asistență contribuabili”, subsecțiunea „Declararea obligațiilor fiscale”, rubrica „Toate formularele, cu explicații”;
  2. b) formularul PDF inteligent – secțiunea „Servicii online”, subsecțiunea „Declarații electronice”, rubrica „Descarcare declarații”.

Formularul poate fi depus prin intermediul portalului www.anaf.ro, accesând SPV, prin intermediul portalului www.e-guvernare.ro, prin utilizarea unui certificat digital calificat şi în mod individual, prin poștă, în mod individual, cu confirmare de primire.

Informaţii suplimentare se pot obţine accesând portalul www.anaf.ro, telefonic, la Serviciul central de asistență contribuabili – Contact Center, la numărul de telefon 031.403.91.60 sau de la structurile de asistență pentru contribuabili din cadrul organelor fiscale teritoriale.

Informațiile au fost transmise pentru Infoanunț de la PR ANAF Iași.

 

spot_img

Articole asemănătoare

Iată ce vor primi peste 10 mii de pensionari ieșeni cu ocazia Sărbătorilor de Paști

Iată ce vor primi peste 10 mii de pensionari ieșeni cu ocazia Sărbătorilor de Paști. Aceasta este tema subiectului de azi, la Infoanunț

Cine a participat la Târgul de cariere organizat de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. Foto

Cine a participat la Târgul de cariere organizat de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. 

Invitație lansare de carte, o analiză fascinantă. Autor dr. Ligia Cristea

Invitație lansare de carte, o analiză fascinantă. Autor dr. Ligia Cristea. Unde și când va avea loc acest eveniment, în cele ce urmează.

Numărătoarea inversă a început: 3 zile până la Semimaraton Iași 2024. Galerie foto inclusiv traseu și premii

Numărătoarea inversă a început: 3 zile până la Semimaraton Iași 2024. Acesta este subiectul articolul de azi, la Infoanunț.