vineri, iunie 2, 2023
16.5 C
București
spot_img

Doi ucraineni și un gerorgian au prezentat acte false la frontieră

Două permise de conducere și o carte verde cu semne de falsificare, au fost ridicate de către polițiștii de frontieră din nordul și estul țării.

Cazurile au fost consemnate în PTF Lipcani, PTF Briceni și PTF Palanca, sunt vizați doi cetățeni ai Ucrainei și un georgian.

În primul caz, pentru formalitățile de rigoare, la pista de control în PTF Lipcani,  pe direcția ieșire din țară, s-a prezentat un ucrainean de 33 de ani, la volanul unui Hyundai înmatriculat în Ucraina.

În cel de-al doilea caz, la pista de control în PTF Palanca, cu un Hyundai Sonata s-a prezentat un cetățean al Georgiei  în vârsta de 49 de ani, la intrare în țară.

Pe parcursul verificărilor actelor solicitate la traversarea frontierei de stat, atât permisul de conducere al cetățeanului ucrainean, eliberat de autoritățile ucrainene, cât și permisul de conducere al cetățeanului georgian au trezit suspiciuni polițiștilor de frontieră.

Ca urmare a controlului amănunțit cu tehnica specială, actele s-au dovedit a fi falsificate. Audiați, și în primul caz și în al doilea, bărbații au declarat că ar fi primit permisele legal, după finalizarea studiilor la școala auto.

Cel de-al treilea caz a fost consemnat în PTF Briceni, pe direcția intrare în țară. La volanul unui Audi s-a prezentat o cetățeană a Ucrainei, cu vârsta de 40 de ani.

În timpul verificărilor polițiștii de frontieră au identificat o carte verde, emisă de către autoritățile ucrainene, cu semne de falsificare. Conducătoarea auto a comunicat că a perfectat actul dat prin intermediar, iar despre cele întâmplate nu cunoștea nimic.

În toate cazurile, se stabilesc circumstanțele de către angajații Direcției regionale Nord și Nord Est.

Text și foto:
Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole