Dragobetele, sărbătoarea iubirii în România

Date:

Share post:

Dragobetele este sărbătoarea iubirii în România și are loc, în fiecare an, la 24 februarie. Această sărbătoare, a creștin ortodocșilor, Dragobetele, reprezintă varianta românească a “Valentine’s Day“.

Totodată, există și oameni mereu îndrăgostiți, care trăiesc fiecare zi cu dragoste, astfel încât nu sărbătoresc nici de Valentine’s Day, nici de Dragobete.

Dragobetele este identificat cu Cupidon, zeul dragostei din mitologia romană şi cu Eros zeul iubirii în mitologia greacă.

Dragobete este cunoscut ca fiind fiul Dochiei, patron al dragostei şi bunei dispoziţii pe meleagurile româneşti în sudul Transilvaniei.

Se spune că tânărul Dragobete apărea în visele tinerilor îndrăgostiți și îi povățuia într-ale dragostei, conform tradiții-superstitii.ro

Există numeroase tradiții și superstiții de Dragobete. Iată care sunt cele mai cunoscute:

  1. De Dragobete nu ai voie să te cerți cu soția și nici cu o altă femeie;

2. Fiecare tânăr are grijă ca în această zi să nu fie singur, deoarece asta ar însemna singurătate pe tot parcursul anului;

3. Dacă auzi pupăza în această zi vei fi norocos tot anul;

4. Dacă plouă în ziua de Dragobete atunci primăvara se va instala devreme și va fi una călduroasă.

Din iubire se naște viața. Fără iubire nu există nimeni și nimic. Dar și iubirea trebuie trăită în echilibru. Dacă iubirea este afectată, pe cărarea vieții apar inevital piedici și situații nedorite.

A iubi este însuși sensul vieții pe Pământ. Unii au nevoie de un Sfântul Valentin sau de un Dragobete, în timp ce alții iubesc necondiționat, viața și toate ființele cuvântătoare sau necuvântătoare.

Iubiți, iubiți-vă și fiți iubiți! Lăsați iubirea să curgă în viața voastră, și faceți o zi a iubirii fiecare zi !

Text și foto: Ligia Beatrice Vasilescu/ surse : Internet & Facebook

spot_img

Articole asemănătoare

Precizări ANAF referitoare la completarea și depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit

Redăm în cele ce urmează câteva precizări ANAF referitoare la completarea și depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit.

Afirmația zilei este despre starea de bine

Afirmația zilei este despre starea de bine. Ne trezim dimineața cu gândul ”vreau azi să fiu bine”. Ok, dar cine te împiedică?

Cursuri IT gratuite pentru …

Cursuri IT gratuite pentru ... Despre cine sunt beneficiarii, dar și inițiatorii acestei idei, în cele ce urmează.

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024. Răspunsul îl aflăm dintr-un sondaj EUROCHAMBRES.