E-Distribuție Muntenia a planificat investiții de 62,6 milioane de lei în rețelele de medie și joasă tensiune din București, Ilfov și Giurgiu

Date:

Share post:

E-Distribuție Muntenia a planificat pentru acest an proiecte de investiții în valoare de 62,6 milioane de lei în rețelele de medie și joasă tensiune din București, Ilfov și Giurgiu, pentru a îmbunătăți calitatea serviciului de distribuție de electricitate și siguranța în alimentare pentru circa 160.000 de clienți.

În București, cel mai important proiect este reprezentat de trecerea la 20KV a rețelei de 6kV și 10kV în zonele București Sud-Jilava (etapizat), Drumul Taberei (etapizat), Cotroceni (etapizat) și Floreasca, rețelele respective deservind circa 34.500 de clienți.

Trecerea la 20kV a rețelei de medie tensiune creează premisele de a satisface nevoia de consum în continuă creștere precum și racordarea de noi clienți, concomitent cu exploatarea în condiții de siguranță și eficiență a rețelei prin reducerea pierderilor tehnologice.

De asemenea, vor fi modernizate circa 120 de posturi de transformare, precum și o serie de puncte de alimentare, din toate zonele orașului, toate echipamentele modernizate urmând să fie introduse în sistemul Telecontrol și Automatizare E-Distribuție Muntenia, sistem care permite operarea rețelei de la distanță și izolarea automată a tronsoanelor de linie cu defect, scurtând semnificativ durata întreruperilor precum și durata intervențiilor în caz de avarii. Alte proiecte importante pentru București sunt modernizarea rețelelor electrice subterane din zonele Domenii – Aviatorilor – Mărăști, Olteniței – Văcărești – Iriceanu, Prelungirea Ghencea, Toamnei – Eminescu, Calea Griviței.

Lucrările din București vizează rețele care deservesc în total aproximativ 95.000 de clienți.

În județul Ilfov, vor fi derulate proiecte modernizare a rețelelor și echipamentelor de rețea care alimentează circa 44.000 de clienți. Vor fi modernizate circa 30 de posturi de transformare, în localitățile Tunari, Afumați, Buftea și rețeaua de joasă tensiune si branșamentele în localitățile Pasărea, Islaz, Vadu Anei, Chiajna, Periș și Otopeni. De asemenea, sunt în desfășurare lucrări pentru linii de medie și joasă tensiune și lucrări de centralizare măsură în localitățile Cățelu, Nuci, Periș, Popești Leordeni și Brănești. Centralizarea măsurii presupune modernizarea branșamentelor precum și scoaterea grupurilor de măsură la limita proprietăților clienților.

Proiectele din județul Giurgiu vor îmbunătăți siguranța în alimentare pentru circa 22.000 de clienți. Astfel,  vor fi modernizate liniile electrice de medie tensiune care deservesc localitățile Toporu, Tomulești, Găiseni, Cărpeniș, Florești, Stoenești precum și liniile de joasă tensiune din Izvoru, Pădureni, Putineiu, Tomulești, Găujani, Pietrișu, Bolintin Vale, precum și în orașul Giurgiu. În localitățile Buturugeni, Căscioare, Roata, Bulbucata, Daia, Vânătorii Mici, Crevedia Mare, Răsuceni, Vărăști sunt programate lucrări de centralizare măsură.

Proiectele fac parte dintr-un plan amplu de investiții derulat de companiile E-Distribuție în România pentru îmbunătățirea calității serviciilor oferite clienților, prin modernizarea și retehnologizarea staţiilor electrice, a rețelei electrice de distribuție și implementarea standardelor de mediu ale Grupului Enel.

Ca urmare a investițiilor realizate în modernizarea rețelelor, cele trei companii E-Distribuție din zonele Muntenia Sud, Banat și Dobrogea sunt lideri de mai mulți ani în topul operatorilor de distribuție de electricitate din România. Conform celor mai recente rapoarte oficiale ale ANRE, pentru anul 2017, indicele SAIDI pentru E-Distribuție Muntenia a fost de 145 minute, cel mai performant din țară, media națională înregistrată fiind de 283,9 minute. E-Distribuție Dobrogea și Banat au avut, de asemenea, performanțe sub media națională, cu indicele SAIDI de 185 minute, respectiv 259 minute.

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu
Foto: E-Distribuție Muntenia
spot_img

Articole asemănătoare

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.

Cine se extinde în Spania, unde lansează al patrulea activ imobiliar, în valoare de 3,5 mil. dolari. Foto

MetaWealth, cea mai importantă platformă de investiții imobiliare fracționate, se extinde în Spania și lansează al patrulea asset din portofoliu.

Surprizele minunate de la Festivalul SFR

Vorbim în cele ce urmează despre minunatele surprize ale Festivalului SFR. Organizatorii festivalului Serile Filmului Românesc anunță lansarea celui de-al treilea număr al ziarului CineGazeta SFR.