joi, martie 23, 2023
7.1 C
București
spot_img

Economia românească trebuie să părăsească ultimul loc la digitalizare

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și Ambasada Republicii Estonia în România, în parteneriat cu Enterprise Estonia, au organizat marți, 5 aprilie 2022,
Forumul de afaceri România – Estonia, prilejuit de vizita oficială în România a ministrului afacerilor externe din Estonia, Eva-Maria Liimets, după cum se arată într-un comunicat informativ, emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.
Acest eveniment este o ocazie excelentă pentru comunitățile de afaceri din ambele state de a stabili noi relații de afaceri și de a dinamiza, astfel, schimburile comerciale bilaterale. După cum se știe, Estonia este o țară emblematică în ceea ce privește inovația în domeniul securității cibernetice. Totodată, oferă reale oportunități de dezvoltare  pentru startup-uri, servicii cloud precum și pentru alte entități din sfera digitală. În același timp, România este recunoscută la nivel mondial și pentru specialiștii săi din sectorul IT&C. Forumul de astăzi poate reprezenta un bun prilej pentru ca economia românească să părăsească ultimul loc la digitalizare, pe care îl ocupă în prezent. Cu siguranță, acesta este doar un exemplu în care mediile de afaceri din România și Estonia pot dezvolta proiecte comune, existând însă multe alte sectoare pentru parteneriatul bilateral. Îi invit pe partenerii noștri estonieni să abordeze sectoarele de activitate din  România cu mai mult curaj. Evenimentul de astăzi organizat de către CCIR este o oportunitate perfectă de a dezvolta noi relații economice”, a declarat președintele CCIR, Mihai Daraban.
Ministrul afacerilor externe din Estonia, Eva-Maria Liimets  a declarat:  „Mai întâi, doresc să felicit CCIR pentru organizarea acestui eveniment, pe care îl plănuim de mai multă vreme. Este deosebit de important să întărim cooperarea dintre statele noastre, atât la nivel politic, cât și economic, mai ales în contextul actualului conflict armat din Ucraina. În mod evident, există un potențial de creștere al schimburilor comerciale dintre cele două state în diferite sectoare economice, cum ar fi: fintech, industria apărării, cyber security, IT&C și nu numai. Toate aceste sectoare economice au un numitor comun: digitalizarea. Considerăm că digitalizarea reprezintă viitorul și de aceea ne concentrăm o bună parte din activitatea economică în acest sens. Forumul de afaceri România-Estonia reprezintă oportunitatea perfectă pentru antreprenorii ambelor state de a se cunoaște mai bine și, totodată, de a-și extinde afacerile, investind în tehnologii de viitor.
Istoric
Potrivit datelor ONRC, valoarea totală al schimburilor comerciale România-Estonia, era de 140,34 de euro, la sfârșitul anului 2021. La nivelul lunii martie 2022, în România activau un număr de 73 companii estoniene, cu o valoare totală a capitalului social subscris de peste 1,18 milioane de euro.
Text și foto:  Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR)
Biroul Comunicare Publică

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole