sâmbătă, noiembrie 26, 2022
spot_img
AcasăINFO ACTUALITATEElevii de la Liceul Teoretic „Lascăr Rosetti” din RĂDUCĂNENI participă la CONCURSUL...

Elevii de la Liceul Teoretic „Lascăr Rosetti” din RĂDUCĂNENI participă la CONCURSUL DE PICTURĂ cu MESAJE

Chiar dacă în această perioadă elevii și profesorii nu se pot întâlni în spațiul școlii, activitățile educaționale nu lipsesc, iar provocările adresate celor mici și mari sunt așteptate cu interes, se arată într-un anunț informativ emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

Astfel, pornind de la ideea că vocea elevului este puternică atunci când este folosită arta ca mijloc de exprimare, în cadrul proiectului Școli prietenoase în comunități implicate, a fost lansat, în atenția elevilor de la liceul din Răducăneni, un concurs inedit: elevii vor realiza o pictură în acuarelă, care să redea propria viziune despre importanța educației, despre lumea școlii.

În loc de titlu, fiecare participant la concurs va compune un mesaj care să impresioneze, să convingă privitorii, un mesaj care poate să înceapă cu Știați că … . Acesta va fi înscris în partea de jos a desenului.

Mesajele ce însoțesc desenele pot face referire la școala în care învață, colegii de clasă, semnificația pe care o are școala, importanța temelor pentru acasă, importanța activităților organizate împreună cu clasa și cu profesorul diriginte, legătura dintre educație și profesia dorită, importanța acordată educației, școlii în general, egalitatea de șanse, toleranța socială, religioasă sau etnică sau la implicarea socială și responsabilitatea civică, ne comunică prof. Sabina Maria MANEA, Coordonator de campanie de informare și conștientizare locală ISJ Iasi.

Concursul se va desfășura în intervalul Aprilie 2020 – Mai 2020, iar lucrările acceptate în concurs vor face obiectul unei expoziții organizate în perioada/data fixată pentru fiecare școală sau comunitate. Lucrările câștigătoare vor fi transpuse în bannere și vor fi afișate în județul Iași. Expoziția completă va fi expusă pe pagina de FACEBOOK a ISJ Iași, cu posibilitatea de a fi votată de public.

Numele celor 4 câștigători va fi anunțat în data de 31 mai 2020. Toți participanții vor primi diplome de merit, după cum ne spune aceeași sursă.

Concursul de mesaje și picturi ”Știați că?…” este organizat în cadrul proiectului Școli prietenoase în comunități implicate, implementat de Inspectoratul Școlar Județean Iași, în parteneriat cu Asociația HoltIS și Fundația COTE. Partener Asociat: Liceul Teoretic ”Lascăr Rosetti” Răducăneni.

Proiectul Școli prietenoase în comunități implicate, POCU/76/6/18/106616, este finanțat prin Fondul Social European și cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman și are ca obiectiv principal Reducerea şi prevenirea abandonului şcolar timpuriu şi promovarea accesului egal la învăţământul preşcolar, primar şi secundar de calitate, în 6 comunităţi dezavantajate socio-economic din mediul rural şi urban din județul Iaşi, într-o perioadă de 36 de luni.

Foto: Arhiva Info Anunț

RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE