Etichete de produse de înfrumusețare și legătura lor cu Oceanul

Date:

Share post:

Exfoliantul de față cult de la Lush, Ocean Salt, are o nouă etichetă realizată din plastic oceanic, prima de acest fel din Marea Britanie.

Noua etichetă este creată folosind deșeuri de plastic recuperate de pe țărmurile Malaeziei și poate fi reciclată alături de iconicile recipiente negre în sistemul de reciclare intern al Lush.

Exfoliantul de față Ocean Salt curăță ecosistemele, deoarece sarea de mare din interior provine în mod responsabil din salinele portugheze și bulgare, care oferă un adăpost esențial pentru păsările migratoare și promovează biodiversitatea.

Compania introduce treptat etichete compuse din plastic oceanic recuperat de pe țărmurile malaeziene, o inovație care ajută la eliminarea deșeurilor înainte ca acestea să ajungă în ocean.

Pe lângă proprietățile sale pentru oameni, atunci când este obținută în mod responsabil, utilizarea sării de mare poate avea un impact pozitiv asupra mediului, susținând biodiversitatea și ajutând la protejarea mlaștinilor și a salinelor care joacă un rol important în ecosistemele Pământului, și oferind o alternativă naturală la conservanții sintetici, care pot afecta ecosistemele acvatice.

Suprafața oceanelor și a mărilor acoperă aproximativ 70% din suprafața planetei noastre.

Apa de mare este apa care provine din mări și oceane. În medie, apa de mare din oceanele planetare are o salinitate de aproximativ 3,5% (35 g/L). Asta înseamnă că fiecare kilogram de apă de mare are aproximativ 35 de grame de săruri dizolvate (predominant ioni de Na+ și Cl.)

Conductivitatea termică a apei de mare este de 0,6 W/mK la 25 °C și salinitatea de 35 g/kg. Conductivitatea termică scade odată cu creșterea salinității, și crește odată cu creșterea temperaturii. 

Apa de mare este foarte complexă ca compoziție și conține aproape toate elementele D.I. Mendeleev. De exemplu, în ea există aproximativ trei miliarde de tone de aur, adică la fel de mult în greutate ca toți peștii din mări și oceane.

Cu toate acestea, este un mediu foarte stabil. În părțile deschise ale Oceanului, apa de mare conține în medie 35 g/kg de săruri, în Marea Mediterană – 38 g/kg, în Marea Baltică – 7 g/kg, în Marea Moartă – 278 g/kg.

spot_img

Articole asemănătoare

Oare ce fac românii de sărbători și în anul acesta?

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar românii și-au conturat deja planurile pentru perioada festivă ce se anunță. Potrivit celor mai recente cercetări realizate de iSense Solutions, descoperim ce tradiții mai respectă aceștia, dar și cum a afectat creșterea prețurilor bugetul alocat pentru această perioadă.

Cum va funcționa metroul cu ocazia Zilei Naționale a României

Metrorex informează că în perioada 30.11.2023 – 03.12.2023, circulația trenurilor de metrou se va desfășura conform graficelor aprobate pentru weekend și sărbători legale, la un interval de 10 minute, pe toate magistralele de metrou.

Trei echipe canine ale Poliției de Frontieră au trecut cu succes examenul de dresaj. Galerie foto

Trei echipe canine, care își exercită activitatea de serviciu la Sectoarele Poliției de Frontieră Ungheni, Tudora și Basarabeasca au trecut cu succes examenul de absolvire a cursului specializat în dresaj canin, organizat în orașul Hermanice, Republica Cehă.

Promenada Mall anunță câteva exclusivități și invită la noi experiențe de shopping

Promenada Mall București anunță extinderea mixului de chiriași prin deschiderea a șapte noi magazine, dintre care două nume în premieră în România. De asemenea, calitatea experienței clienților se va îmbunătăți și prin mărirea și modernizarea spațiilor și noi concepte, în trei magazine emblematice.