Etichete de produse de înfrumusețare și legătura lor cu Oceanul

Date:

Share post:

Exfoliantul de față cult de la Lush, Ocean Salt, are o nouă etichetă realizată din plastic oceanic, prima de acest fel din Marea Britanie.

Noua etichetă este creată folosind deșeuri de plastic recuperate de pe țărmurile Malaeziei și poate fi reciclată alături de iconicile recipiente negre în sistemul de reciclare intern al Lush.

Exfoliantul de față Ocean Salt curăță ecosistemele, deoarece sarea de mare din interior provine în mod responsabil din salinele portugheze și bulgare, care oferă un adăpost esențial pentru păsările migratoare și promovează biodiversitatea.

Compania introduce treptat etichete compuse din plastic oceanic recuperat de pe țărmurile malaeziene, o inovație care ajută la eliminarea deșeurilor înainte ca acestea să ajungă în ocean.

Pe lângă proprietățile sale pentru oameni, atunci când este obținută în mod responsabil, utilizarea sării de mare poate avea un impact pozitiv asupra mediului, susținând biodiversitatea și ajutând la protejarea mlaștinilor și a salinelor care joacă un rol important în ecosistemele Pământului, și oferind o alternativă naturală la conservanții sintetici, care pot afecta ecosistemele acvatice.

Suprafața oceanelor și a mărilor acoperă aproximativ 70% din suprafața planetei noastre.

Apa de mare este apa care provine din mări și oceane. În medie, apa de mare din oceanele planetare are o salinitate de aproximativ 3,5% (35 g/L). Asta înseamnă că fiecare kilogram de apă de mare are aproximativ 35 de grame de săruri dizolvate (predominant ioni de Na+ și Cl.)

Conductivitatea termică a apei de mare este de 0,6 W/mK la 25 °C și salinitatea de 35 g/kg. Conductivitatea termică scade odată cu creșterea salinității, și crește odată cu creșterea temperaturii. 

Apa de mare este foarte complexă ca compoziție și conține aproape toate elementele D.I. Mendeleev. De exemplu, în ea există aproximativ trei miliarde de tone de aur, adică la fel de mult în greutate ca toți peștii din mări și oceane.

Cu toate acestea, este un mediu foarte stabil. În părțile deschise ale Oceanului, apa de mare conține în medie 35 g/kg de săruri, în Marea Mediterană – 38 g/kg, în Marea Baltică – 7 g/kg, în Marea Moartă – 278 g/kg.

spot_img

Articole asemănătoare

Iată ce vor primi peste 10 mii de pensionari ieșeni cu ocazia Sărbătorilor de Paști

Iată ce vor primi peste 10 mii de pensionari ieșeni cu ocazia Sărbătorilor de Paști. Aceasta este tema subiectului de azi, la Infoanunț

Cine a participat la Târgul de cariere organizat de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. Foto

Cine a participat la Târgul de cariere organizat de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. 

Invitație lansare de carte, o analiză fascinantă. Autor dr. Ligia Cristea

Invitație lansare de carte, o analiză fascinantă. Autor dr. Ligia Cristea. Unde și când va avea loc acest eveniment, în cele ce urmează.

Numărătoarea inversă a început: 3 zile până la Semimaraton Iași 2024. Galerie foto inclusiv traseu și premii

Numărătoarea inversă a început: 3 zile până la Semimaraton Iași 2024. Acesta este subiectul articolul de azi, la Infoanunț.