sâmbătă, iunie 10, 2023
29.1 C
București
spot_img

Eveniment! ”Bereta de Onoare” a Poliției de Frontieră. Pentru prima dată, au participat și femei

Nouă polițiști de frontieră s-au alăturat grupului de elită a Poliției de Frontieră, deținători ai ,,Beretei de Onoare”, cea mai înaltă distincție a instituției de frontieră.

Eveniment! ”Bereta de Onoare” a Poliției de Frontieră. Pentru prima dată, au participat și femei

De această dată în concurs s-au înscris și trei polițiste de frontieră. Deși acestea nu au obținut un rezultat, care sa le asigure un câștig, doamnele au parcurs cu multă determinare întregul traseu.
Exercițiul operativ-tactic s-a desfășurat astăzi, 04 iunie pe poligonul din s.Zagarancea, r. Ungheni, Republica Moldova. Concursul este la a VII-a ediție, se arată într-un comunicat informativ, emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.
La primele ore ale dimineții de duminică, 30 angajați ai Poliției de Frontieră s-au aliniat la linia de start, pentru a demonstra forță și abilităţi excepționale în etapa finală a concursului „Bereta de Onoare”.
Lupta a fost una acerbă, polițiștii și polițistele de frontieră au parcurs trasee lungi cu diverse obstacole și ambuscade, au tras focuri de armă, au parcurs 100 m în pas ghemuit, au trecut târâș printre explozii și trageri cu cartușe de manevră, și au luptat cu toată tenacitatea. Iar la final, cei mai buni, nouă polițiști de frontieră, s-au învrednicit de ,,Bereta de Onoare” a Poliției de Frontieră.
Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne, prezentă la eveniment alături de echipa managerială  a Poliției de Frontieră a remarcat curajul și devotamentul de care au dat dovadă polițiștii de frontieră: ,,Cei care ați obținut astăzi Bereta de Onoare purtati-o cu demnitate. Purtând Bereta păstrați tot ce înseamnă ea: rezistență,  dedicație, curaj și unitate, iar cei care nu au reușit în acest an să obțină mult râvnita distincție să rămâneți motivați și perseverenți pentru a vă încerca norocul și puterea la următoarea ediție. Felicitări,  tuturor!”.
Concursul este organizat anual în ajunul Zilei profesionale a Poliției de Frontieră și este un însemn al excelenței profesionale, ce se acordă ofițerilor și subofițerilor cu rezultate deosebite în activitate și nivel înalt de pregătire profesională.
Până în prezent 63 de angajati ai Poliției de Frontieră poartă Bereta de culoare verde.
Text și foto: Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole