Eveniment: Despre un puternic spirit al solidarității și unității românești… Foto

Date:

Share post:

Eveniment: Despre un puternic spirit al solidarității și unității românești… Mai multe amănunte, în cele ce urmează.

Vizită de lucru în …

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, a efectuat în perioada 14-16 februarie 2024 o vizită de lucru în Republica Italiană, se arată în comunicatul media trimis pe adresa redacției Infoanunț.

Cu acest prilej, au avut loc întâlniri cu reprezentanți ai comunității românești din regiunea Lazio, ai clerului, precum și cu reprezentanți ai misiunii diplomatice din teritoriu.

Teme de discuție

Principalele teme de discuție au vizat programele de finanțare nerambursabilă ale Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP) pentru anul 2024, care urmăresc păstrarea, afirmarea și promovarea identității noastre lingvistice, culturale și religioase, precum și politicile și acțiunile statului român care se adresează comunităților românești, punctându-se liniile strategice pe care DRP le are în vedere.

În prima parte a zilei de miercuri, 14 februarie, delegația DRP a vizitat Centrul social-cultural pentru comunitatea ortodoxă română din Ostia, proiect finanțat de Departament.

Opinie avizată

Gheorghe Cârciu, secretar de stat al DRP: “Parohia Intrarea Domnului în Ierusalim reprezintă acasă pentru românii din Ostia, Roma. Aici, sub părintească grijă a preotului paroh Gheorghe Militaru, trăiește o comunitate de români care nu-și uită rădăcinile. În afară, românii se unesc în credință, aducând câte un strop din România prin fiecare rugăciune a lor.

Despre întâlnirea Prim-Ministrului României cu …

Programul a continuat cu participarea secretarului de stat Gheorghe Cârciu la întâlnirea Prim-Ministrului României, Marcel Ciolacu, cu reprezentanții comunității românești din Italia, organizată în marja ședinței comune a guvernelor României și Italiei.

În mijlocul comunității românești din Roma, am regăsit puternicul spirit al solidarității și unității românești”, a subliniat demnitarul DRP.

Joi, 15 februarie, reprezentanții DRP au participat, alături de invitați din rândul autorităților române și italiene, la Adunarea Eparhială și la Congresul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei (EORI), desfășurate la Centro Mariapoli, Castel Gandolfo.

Și nu în ultimul rând …

Gheorghe Cârciu, secretar de stat: “Am avut onoarea să fiu alături de comunitatea românească din Italia, împreună cu Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei și cu Preasfințitul Părinte Arhiereu-Vicar Atanasie de Bogdania, la întrunirea Adunării Eparhiale și a Congresului Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei (EORI). Peste 1000 de participanți, clerici, monahi, mireni și voluntari din comunitatea românească din Peninsulă au venit la acest important eveniment.

I-am mulțumit ca de fiecare dată Preasfințitului Părinte Siluan pentru buna colaborare pe care o avem în interesul marii comunități de români din Italia.

Vom susține pe mai departe cu multă deschidere și implicare proiectele care pun în valoare și promovează spiritualitatea românească în afara granițelor, precum și educația în limba maternă, ca principal mijloc de păstrare a identității naționale.

În demersul său de a păstori comunitatea românească, biserica rămâne cea mai puternică punte de legătură între românii din întreaga lume și patria mamă.”

Text și foto: PR DPR/Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.