Eveniment: Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA). Când și unde?

Date:

Share post:

Eveniment: Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA). Când și unde? La aceste întrebări răspundem în cele ce urmează.

Anul acesta are loc a XV-a ediție a „Zilelor Europene ale Arheologiei (ZEA)”, în perioada 14-16 iunie 2024.

Muzeul Județean Teleorman, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, vă invită să participați la acest eveniment după următorul program:

– 14 iunie a.c., orele 11.00-14.00, „Ziua Porților Deschise” pe șantierul de cercetare arheologică preventivă de la Mănăstirea „Sf. Ioan Valahul”, com, Ciuperceni, jud. Teleorman.

Când a început actuala campanie de cercetare

Vor fi prezentate rezultatele preliminare ale cercetării arheologice preventive axată pe interiorul bisericii de la 1882 a satului Ciuperceni, mutat pe un nou amplasament ca urmare a unor inundații masive ale Dunării, în anul 1942. Actuala campanie de cercetare a început în luna aprilie a.c. În prezent, săpătura arheologică se efectuează la exteriorul bisericii de jur-împrejurul acesteia, acolo unde urmează a se realiza consolidarea fundației.

Vor fi prezentate și rezultatele primei campanii de cercetare arheologică preventivă, care s-a derulat în anul 2022 și care a adus unele elemente de noutate în ceea ce privește vechiul sat Ciuperceni.

– 14-16 iunie, orele 9.00-17.00 – „Zilele Porților Deschise”, cu intrare liberă la toate expozițiile muzeului, permanente sau temporare.

Text și foto: PR Muzeul Județean Teleorman

 

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.