vineri, iunie 2, 2023
16.5 C
București
spot_img

Evenimente pentru copii, organizate de polițiștii ieșeni

Pe data de 1 Iunie, în intervalul orar 10.00 -16.00, copii sunt așteptați, pe esplanada Palatului Culturii, pentru a sărbători Ziua Internațională a Copilului, alături de polițiști, polițiști de frontieră, pompieri și jandarmi și pentru a vedea tehnica (inclusive autospecialele) din dotarea acestora și a a afla câte puțin din secretele meseriilor acestora.

”Ziua de 1 Iunie reprezintă principalul moment din an pentru promovarea drepturilor copilului, fiind și o oportunitate de a iniția activități de conștientizare a faptului că dezvoltarea armonioasă a copilului prin diferite activități trebuie sa fie o preocupare pentru toată lumea, nu doar pentru părinți. Prin urmare, este important să ne bucurăm de această zi și să le oferim copiilor experiențe care să le aducă zâmbetul pe buze și să le arate că sunt iubiți”.

Astfel, premergător zilei de 1 Iunie, ieri, 30 mai a.c., polițiștii Secției nr. 3 Poliție Iași și Biroului pentru Siguranță Școlară Iași au organizat o activitate pentru a marca această zi, la Colegiul de Artă ”Octav Băncilă”, din municipiul Iași.

În acest context, a avut loc expunerea picturilor realizate de elevii din clasa a III-a, precum și festivitatea de premiere, în cadrul căreia polițiștii au înmânat participanților diplome și baloane, se arată în comunicatul informațiv, emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

De asemenea, poliţiştii le-au transmis copiilor informaţii legate de măsurile ce trebuie cunoscute şi aplicate pentru siguranţa personală, în familie, la şcoală sau pe stradă. Au fost oferite și informaţii referitoare la educaţia rutieră, fiind prezentate principalele reguli de circulaţie ce trebuie respectate pentru a fi în siguranţă, pe stradă, în calitate de pieton sau de biciclist, și în mijloacele de transport, în calitate de pasager.

Au fost purtate discuţii pe baza unor situaţii concrete, iar copiii au fost încurajaţi să aibă o relaţie deschisă cu părinţii şi să apeleze la sfatul lor sau al cadrelor didactice atunci când au nevoie.

Text și foto: Poliția Română Iași

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole