Exclusiv: Capcanele anunțurilor de investiții

Date:

Share post:

Exclusiv:  Capcanele anunțurilor de investiții. Despre aceasta vom vorbi azi, în cele ce urmează. Există și investiții bune, cu siguranță, dar care sunt acelea? Cum distingem binele de rău?

Din experiența media de 30 de ani știam că investiția în titluri de stat este sigură și de perspectivă. În aceste zile, prin consultarea unor manageri bancari am aflat că nu, nu mai sunt sigure nici acestea.

Un pliant

Intrând într-o bancă am găsit un pliant, alături de celelalte oferte bancare personalizate (deschidere cont personal etc), unde scrie cu litere mari despre o investiție. Doua pagini din plianul respectiv aduceau argimente pentru investiție. Dar surpriză, ultima pagină, cu litere mici scria: nu există nicio garanție asupra acestei investiții și nu ne asumăm nicio răspundere aceasta aparținând celui care a lansat ideea.

… și un anunț

Un anunț investițional a inundat mediul online din România. Personalități cu nume de rezonanță ne spun să investim o mie și câștigăm șase mii lei românești. Cum am descoperit capcanele de aici? Foarte simplu, ar putea un nume de miliardar român să spună că se bucură că a investit o mie de lei și a câștigat șase mii când el face milioane ? Doi, anunțul are o expresie care atrage atenția pentru că spune DVS. și nu dumneavoastră. Și trei, evident este vorba despre o afacere piramidală, unde desigur cel din vârf câștigă pe seama celorlați, de la bază.

Cine?

Despre ce este vorba în acest caz: IA – inteligența artificială.

Guvernul de la București s-a întrunit pentru a discuta despre aceste anunțuri care apar imediat ce deschizi fluxul de știri din telefon, laptop sau tabletă. Nu știm ce s-a decis în această ședință dar anunțurile continuă și azi.

Culmea este că platformele internaționale care controlează internetul ne blochează pe noi oamenii simpli la orice virgulă care celor din spatele lor nu le convine dar aceste mesaje capcane au liber la distribuție online. De ce? Simplu: reclamă cu mulți bani. În acest caz, cel din vârful piramidei a făcut o investiție sigură și s-a îmbăgățit peste noapte prin lansarea inteligenției artificiale în online-ul infinit.

Palpabil și concret este să investim în produse, în activități și în oameni. Așa am făcut eu timp de peste 30 de ani și rezultatele nu au întârziat să apară iar pensia îmi este asigurată.

Text: Ligia Beatrice Vasilescu

Foto: pixabay

 

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.