Expoziția Antarctica. Pe urmele lui Emil Racoviță

Date:

Share post:

Expoziția Antarctica. Pe urmele lui Emil Racoviță, despre aceasta vorbim în celel ce urmează.

Cunoscut ca un adevărat explorator, fotograful sibian Dan Tarcea ne invită într-o fabuloasă călătorie în tărâmul depărtat și înghețat al Antarcticii. Miercuri, 21 august 2024, în Palatul Brukenthal din Piața Mare va avea loc o prezentare a călătoriei și a fotografiilor efectuate în Antarctica.

Expoziția Antarctica. Pe urmele lui Emil Racoviță

Fotografii de Dan Tarcea

Vernisaj: miercuri, 21 august 2024, ora 18:00, în Palatul Brukenthal din Piața Mare

Expoziție organizată de Muzeul Național Brukenthal, cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu

Sponsor: Dantarsib.

Dan Tarcea este unul dintre cei mai pasionați, talentați și profesioniști travel photographer sibieni, cu numeroase expoziții și proiecții ale unor locuri și momente fascinante surprinse în diversele sale călătorii.

Expoziția este dedicată savantului, biologului si exploratorul român Emil Racoviță, ,,părintele biospeologiei”. Tot el este și primul român care a ajuns, într-o expediție, până în îndepărtata Antarctica.

Dan Tarcea a efectuat o călătorie pe continentul înghețat în perioada 1-25 ianuarie 2024. Această călătorie a fost imortalizată prin zeci de fotografii, parte din acestea prezentate în această expoziție outdoor.

Opinie avizată

„…Antarctica… În ultimii 15 ani dacă cineva mă întreba unde mi-aș dori cel mai mult să călătoresc, aș fi răspuns fără să stau pe gânduri: Antarctica. Este un vis mare al meu, cu multe căutări, planuri, companii de turism care efectuează această expediție, multe e-mail-uri și telefoane către oamenii care au ajuns acolo. Călătoria în sine a fost cu multă încărcare emoțională, eram conștient că îmi trăiesc visul, am făcut în cap o listă lungă cu ce mi-aș dori să văd – o balenă care sare în apă, un velier printre înghețuri, balena ucigașă Orca, colonii de pinguini cu mulți pui, valuri mari în pasajul Drake, o colonie de păsări Albatros, răsărit și apus de poveste în Antarctica – și spre marele meu noroc toate acestea s-au îndeplinit”, a declarat Dan Tarcea.

Mai multe informații interesante

„Este o expoziție – jurnal. În luna lui August, prezentăm publicului în Piața Mare din Sibiu o călătorie a sibianului Dan Tarcea, cunoscut ca un povestitor al expedițiilor realizate. Antarctica, un tărâm îndepărtat, văzut de mulți doar pe hartă, în filme și documentare. Sunt oameni însă care au avut bucuria unei asemenea expediții și care ne dăruiesc și nouă și ne povestesc experiența lor într-un continent atât de fabulos. Să ne lăsăm purtați în călătorie, pe urmele lui Emil Racoviță și Dan Tarcea, cu ajutorul fotografiei în Antarctica”.

Conform datelor, Antarctica este regiunea polară din sudul Pământului care cuprinde continentul Antarctida și porțiunile sudice din oceanele limitrofe. Este situată în regiunea antarctică din emisfera sudică, aproape în întregime la sud de cercul polar antarctic și este înconjurată de Oceanul Antarctic. Având 14.0 milioane de km pătrați, este al cincilea continent ca suprafață, după Asia, Africa, America de Nord și America de Sud. Aproximativ 98 % din suprafața Antarcticii este acoperită de o pătură de gheață cu grosimea medie de 1,6 km.

Text și foto: PR Muzeul Național Brukenthal

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Nou! Kara participă la un curs european

Nou! Kara participă la un curs european. Mai multe amănunte, în cele ce urmează. În perioada 8 - 19 septembrie 2024...

Primii absolvenți ai programului de masterat Lifelong well-being and Healthy Ageing și-au primit diplomele

Primii absolvenți ai programului de masterat Lifelong well-being and Healthy Ageing și-au primit diplomele. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din...

Cel mai mare număr de artiști care participă la o licitație caritabilă vor fi la Iași

Cel mai mare număr de artiști care participă la o licitație caritabilă vor fi la Iași, în acest weekend.

Turismul intern a crescut cu … în vara 2024, față de anul precedent

Turismul intern a crescut cu 3,8% în vara 2024 față de anul precedent. Mai multe amănunte în cele ce urmează.