Expoziția Fabricat în Moldova la Iași, un real succes

Date:

Share post:

Cunoaștem noi cei de acasă, dar și vecinii noștri că produsele made în Moldova, treptat, își obțin pe piață națională cât și pe cea internațională, statutul de brand. Astfel în perioada 16-18 noiembrie la Iași (România) s-a desfășurat expoziția Fabricat în Moldova. Peste 70 de producători autohtoni au prezentat oaspeților expoziției produse agricole și produse alimentare, îmbrăcăminte și încălțăminte, produse confecționate din piele naturală, cât și mobilier al producătorilor autohtoni.

Expoziția, organizată de Camera de Comerț și Industrie din Republica Moldova în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Camera Bilaterala de Comerț și Industrie Republica Moldova – România, Tehnopolis Iași și Palas Mall Iași, a reprezentat un real succes.  

Scopul evenimentului a fost de a sprijini și facilita relațiile comerciale dintre producătorii din Republica Moldova și potențialii investitori români.

Agenda expoziției a inclus și organizarea Forumului Bilateral Moldo-Român în cadrul căruia au participat agenți economici din ambele state.

Expoziția s-a desfășurat în centrul comercial ’Palas Mall’ din Iași între orele 10-22.
Reamintim că evenimentul a mai fost organizat la Iași în anul 2016 și 2017 la Ploiești, iar în vara anului curent la Brașov.

Ion Panfil

Foto: chamber.md

 

spot_img

Articole asemănătoare

Cum arată portretul lui Horea, expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal

Portretul lui Horea realizat de artistul Ioan Constande expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

1 Decembrie – Ce îți doresc eu ție, dulce Românie? Concurs național de eseuri istorice

Muzeul Țării Crișurilor Oradea, Complex Muzeal,  organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, un nou concurs online de eseuri istorice, având ca temă: 1 Decembrie - Ce îți doresc eu ție, dulce Românie?  care este destinat tinerilor din gimnaziu și liceu.

Iată care sunt tendințele de călătorie înregistrate la Târgul Online de Turism, inclusiv ofertele Black Friday

În cadrul Târgului Online de Turism din luna noiembrie, IRI Travel, unul dintre cei mai cunoscuți touroperatori din România, a analizat evoluția vânzărilor pentru destinațiile sale principale.

Despre rezultatele operațiunii JAD Finestra 3, organizată la frontierele Republicii Moldova

În prima jumătate a lunii noiembrie 2023 a fost desfășurată operațiunea internațională JAD Finestra 3. În Republica Moldova operațiunea a unit în acțiuni pe linie de prevenire, detectare și combatere a diferitor ilegalități Poliția de Frontieră, Serviciul Vamal și Agenția Europeană FRONTEX.