FC Barcelona și Real Madrid sunt în fruntea Football Money League 2023

Date:

Share post:

În timp ce fanii fotbalului se gândesc la goluri și victorii, Deloitte a publicat Football Money League 2023. Aceasta este analiza anuală a veniturilor cluburilor din lumea fotbalului, incluzând aspecte cheie precum veniturile comerciale și prezența fanilor.

Real Madrid și FC Barcelona sunt poziționate în Top 10 al listei, pe locurile doi și, respectiv, șapte, ambele cluburi crescându-și semnificativ veniturile față de analiza anterioară.

Real Madrid a înregistrat o creștere a veniturilor de 11 procente, în timp ce FC Barcelona și-a mărit veniturile cu 10 procente față de anul precedent.

Real Madrid se poziționează pentru al cincilea an consecutiv între primele trei cluburi. Veniturile realizate atât de Real Madrid, cât și de FC Barcelona reprezintă 21% din cele 6.300 de milioane de euro generate de cele mai importante 10 cluburi din studiu.

În cadrul Top 15 al raportului, Atletico de Madrid se remarcă, pe poziția 12 și cu o creștere semnificativă a veniturilor de 18%. Acest lucru le-a permis să urce o poziție și să se poziționeze la același nivel cu Juventus și la doar 40M€ de Top 10.

Cele trei cluburi spaniole din Top 20 al Football Money Leagues reprezintă 19 la sută din cele 9,2 miliarde de euro generate de cele mai valoroase cluburi din lume.

Clasamentul întocmit de firma de consultanță Deloitte se extinde la 30 de cluburi, printre care Sevilla FC, cu venituri declarate de 186 milioane de euro, și Villarreal FC, cu 179 milioane de euro, care ocupă pozițiile 28, respectiv 29.

Real Madrid este un club de fotbal profesionist spaniol cu sediul în Madrid.

Fondat în 1902 sub numele de Madrid Football Club, clubul a purtat în mod tradițional un echipament de casă alb încă de la începuturile sale.

Titlul onorific real înseamnă “regal” în spaniolă și a fost acordat clubului de către regele Alfonso al XIII-lea în 1920, împreună cu coroana regală din emblemă.

Real Madrid își joacă meciurile de acasă pe stadionul Santiago Bernabéu din centrul Madridului, cu o capacitate de 81.044 de locuri, din 1947.

Spre deosebire de majoritatea entităților sportive europene, membrii (socios) clubului Real Madrid au deținut și au operat clubul de-a lungul istoriei sale.

Real Madrid este una dintre cele mai susținute echipe la nivel internațional.

Clubul a fost estimat la 5,1 miliarde de dolari în 2022, ceea ce îl face cea mai valoroasă echipă de fotbal din lume. În 2021, era al doilea club de fotbal din lume cu cele mai mari venituri, cu un venit anual de 640,7 milioane de euro.

spot_img

Articole asemănătoare

Muzeul Național Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică! Când?

Muzeul Național Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică! Când? Despre aceasta vorbim în celel ce urmează.

Maia Sandu, la doi ani de război în Ucraina: „În acești ani, Moldova a înțeles… Video

Maia Sandu, la doi ani de război în Ucraina: „În acești ani, Moldova a înțeles pe viu importanța păcii și a libertății”.

Despre fluidizarea traficului frontalier dintre România și Republica Moldova

Articolul care urmează este despre fluidizarea traficului frontalier dintre România și Republica Moldova. 

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! ”

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! Despre aceasta vorbim în cele ce urmează.