marți, februarie 7, 2023
-0.1 C
București
spot_img

Festivalul Internațional de Orgă 2023. Când și unde va avea loc primul concert

Toate concertele vor începe la ora 20:00.PM și vor avea loc la Biserica San Jaime și Santa Ana din Benidorm, Placa de Castelar, 1, 03501, Spania.

Festivalul Internațional de Orgă 2023. A 11-a ediție. Când va avea loc primul concert

Din ianuarie până în decembrie, Benidorm va oferi un concert lunar (cu excepția verii) în care publicul se va putea bucura de una dintre cele mai bune orgi din Comunitatea Valenciană.

Primul concert va avea loc pe 27 ianuarie.

Benidorm este un oraș, localitate și municipiu în provincia Alicante, Valencia, pe coasta mediteraneană a Spaniei.

Benidorm a fost o destinație turistică în Spania încă din 1925, când portul său a fost extins și au fost construite primele hoteluri, deși abia în anii 1950 va deveni renumit ca destinație de vară pentru persoanele care vin din interiorul Spaniei, în special din Madrid.

În prezent, este cunoscută pentru industria hotelieră, plaje și zgârie-nori și primește la fel de mulți turiști din străinătate ca și din Spania.

Conform recensământului din 2020, Benidorm are o populație permanentă de 70.450 de locuitori, ceea ce îl face al cincilea cel mai populat oraș din provincia Alicante și al nouălea din Comunitatea Valenciană.

Consilierul pentru cultură, Jaime Jesus Perez, a confirmat că evenimentul “este un festival foarte recunoscut la nivel național și internațional. Ultima ediție a reunit aproximativ 2.000 de persoane, dar anul acesta va fi mai mare și mai bun, deoarece oferim nouă concerte”.

Participarea la festival este gratuită, iar locația poate găzdui confortabil 300 de persoane.

Juan Antonio Espinoa, profesor la Școala de Muzică a Conservatorului din Alicante, a confirmat: “Biserica are o orgă care a fost construită în 2012 și este una dintre cele mai bune din Comunitatea Valenciană. Este un instrument de mari proporții și posibilități muzicale, deținând trei claviaturi manuale care cuprind 56 de note fiecare, plus o altă pedalier și 1.990 de tuburi sonore.”

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole