Filmul animat “InExile”

Date:

Share post:

S-a lansat campania de crowd-funding pentru filmul animat “InExile”

Regizorul filmului animat de scurtmetraj “In Exile”, Alexandru Kurilov, a lansat în aceste zile o campanie de crowd-fundin,  pentru a promova filmul în cadrul a mai multe festivaluri internaționale.

“In Exile“ este un film animat de scurt metraj producția căruia a fost terminată în anul 2016. Filmul atinge o temă socială și vorbește despre copiii lăsați în urmă de către muncitorii migranți plecați peste hotare. Regizorul filmului, Alexandru Kurilov, a menționat că: ”Este primul film de acest gen realizat la noi în țară, care utilizează mediul animației ca să relateze o poveste la o temă atât de sobră și dureroasă pentru regiunea noastră.”

Proiectul a fost realizat de o echipă mică compusă din 3 oameni, din cadrul studio-ul de producție “Kurilov Group Creative Studio”, care activează pe piața din țara dar și cea internațională de 10 ani.

De la scrierea scenariului până la produsul final s-au scurs 6 ani, timp în care echipa a făcut numeroase încercări să găsească susținere financiară pentru proiect, atât în sectorul public cât și în acel privat, însă fără succes.

Eventual în anul 2013 a fost lansată o campanie de crowd-funding pentru producția filmului. La acel moment aceasta a fost cea mai de succes campanie din țară și a reușit să adune peste 7000 dolari SUA, bani care au permis echipei să înceapă munca asupra filmului.

În 2014 și 2015 respectiv, după multe căutări, proiectul a fost susținut de către parteneri Străini – Biroul de Cooperare a Elveției și Ambasada Olandei la București. Însă comunitatea online care a susținut proiectul financiar sau prin promovarea ideii acestuia, sunt oamenii cărora echipa le datorează existența proiectului.

Pe parcursul ultimului an “In Exile” a rulat la peste 40 de festivaluri internaționale, în 18 țări, pe 4 continente. Lucru care este remarcabil pentru un proiect independent dintr-o țară ca Republica Moldova.

Echipa “Kurilov Group Creative Studio” contează pe ajutorul comunității locale și internaționale și face apel către toți cei care vor să susțină filmul printr-o contribuție financiară, sau distribuirea informației despre campanie.

Accesați campania aici: http://igg.me/at/inexile

 

Articolul precedent
Articolul următor
spot_img

Articole asemănătoare

Iată ce vor primi peste 10 mii de pensionari ieșeni cu ocazia Sărbătorilor de Paști

Iată ce vor primi peste 10 mii de pensionari ieșeni cu ocazia Sărbătorilor de Paști. Aceasta este tema subiectului de azi, la Infoanunț

Cine a participat la Târgul de cariere organizat de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. Foto

Cine a participat la Târgul de cariere organizat de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. 

Invitație lansare de carte, o analiză fascinantă. Autor dr. Ligia Cristea

Invitație lansare de carte, o analiză fascinantă. Autor dr. Ligia Cristea. Unde și când va avea loc acest eveniment, în cele ce urmează.

Numărătoarea inversă a început: 3 zile până la Semimaraton Iași 2024. Galerie foto inclusiv traseu și premii

Numărătoarea inversă a început: 3 zile până la Semimaraton Iași 2024. Acesta este subiectul articolul de azi, la Infoanunț.