Filmul animat “InExile”

Date:

Share post:

S-a lansat campania de crowd-funding pentru filmul animat “InExile”

Regizorul filmului animat de scurtmetraj “In Exile”, Alexandru Kurilov, a lansat în aceste zile o campanie de crowd-fundin,  pentru a promova filmul în cadrul a mai multe festivaluri internaționale.

“In Exile“ este un film animat de scurt metraj producția căruia a fost terminată în anul 2016. Filmul atinge o temă socială și vorbește despre copiii lăsați în urmă de către muncitorii migranți plecați peste hotare. Regizorul filmului, Alexandru Kurilov, a menționat că: ”Este primul film de acest gen realizat la noi în țară, care utilizează mediul animației ca să relateze o poveste la o temă atât de sobră și dureroasă pentru regiunea noastră.”

Proiectul a fost realizat de o echipă mică compusă din 3 oameni, din cadrul studio-ul de producție “Kurilov Group Creative Studio”, care activează pe piața din țara dar și cea internațională de 10 ani.

De la scrierea scenariului până la produsul final s-au scurs 6 ani, timp în care echipa a făcut numeroase încercări să găsească susținere financiară pentru proiect, atât în sectorul public cât și în acel privat, însă fără succes.

Eventual în anul 2013 a fost lansată o campanie de crowd-funding pentru producția filmului. La acel moment aceasta a fost cea mai de succes campanie din țară și a reușit să adune peste 7000 dolari SUA, bani care au permis echipei să înceapă munca asupra filmului.

În 2014 și 2015 respectiv, după multe căutări, proiectul a fost susținut de către parteneri Străini – Biroul de Cooperare a Elveției și Ambasada Olandei la București. Însă comunitatea online care a susținut proiectul financiar sau prin promovarea ideii acestuia, sunt oamenii cărora echipa le datorează existența proiectului.

Pe parcursul ultimului an “In Exile” a rulat la peste 40 de festivaluri internaționale, în 18 țări, pe 4 continente. Lucru care este remarcabil pentru un proiect independent dintr-o țară ca Republica Moldova.

Echipa “Kurilov Group Creative Studio” contează pe ajutorul comunității locale și internaționale și face apel către toți cei care vor să susțină filmul printr-o contribuție financiară, sau distribuirea informației despre campanie.

Accesați campania aici: http://igg.me/at/inexile

 

Articolul precedent
Articolul următor
spot_img

Articole asemănătoare

Oare ce fac românii de sărbători și în anul acesta?

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar românii și-au conturat deja planurile pentru perioada festivă ce se anunță. Potrivit celor mai recente cercetări realizate de iSense Solutions, descoperim ce tradiții mai respectă aceștia, dar și cum a afectat creșterea prețurilor bugetul alocat pentru această perioadă.

Cum va funcționa metroul cu ocazia Zilei Naționale a României

Metrorex informează că în perioada 30.11.2023 – 03.12.2023, circulația trenurilor de metrou se va desfășura conform graficelor aprobate pentru weekend și sărbători legale, la un interval de 10 minute, pe toate magistralele de metrou.

Trei echipe canine ale Poliției de Frontieră au trecut cu succes examenul de dresaj. Galerie foto

Trei echipe canine, care își exercită activitatea de serviciu la Sectoarele Poliției de Frontieră Ungheni, Tudora și Basarabeasca au trecut cu succes examenul de absolvire a cursului specializat în dresaj canin, organizat în orașul Hermanice, Republica Cehă.

Promenada Mall anunță câteva exclusivități și invită la noi experiențe de shopping

Promenada Mall București anunță extinderea mixului de chiriași prin deschiderea a șapte noi magazine, dintre care două nume în premieră în România. De asemenea, calitatea experienței clienților se va îmbunătăți și prin mărirea și modernizarea spațiilor și noi concepte, în trei magazine emblematice.