sâmbătă, iunie 10, 2023
29.1 C
București
spot_img

Folosit pe post de curier pentru transmiterea actelor false, la Chișinău. Pățania unui moldovean

A fost rugat de o rudă să ia două cărți de identitate românești pentru a le transmită unei persoane, în Belgia, iar acum riscă dosar penal.
Polițiștii de frontieră din Cahul au inițiat cercetări pe numele unui conațional pentru deținerea documentelor oficiale false, se arată într-un comunicat informativ, emis spre difuzare redacței INFO ANUNȚ.
Incidentul a fost înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute, în punctul de trecere Cahul, pe sensul ieșirii din țară.
Ca urmare a controlului de nivelul II, în geanta personală a călătorului – un locuitor al raionului Cahul, polițiștii de frontieră au descoperit un colet cu un card bancar și două cărți de identitate românești.
La verificarea vizuală a actelor, inspectorul de la linie a depistat că în ambele cărți de identitate figurează fotografia aceleiași persoane, însă cu date de identitate diferite.
Fiind audiat, pasagerul a comunicat că nu cunoștea nimic, deoarece ar fi preluat coletul de la o rudă, pentru a-l transmite altei persoane când va ajunge la destinație.
Actele au fost ridicate, urmând să fie supuse expertizei.  În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD cercetează cazul sub toate aspectele legale.
Text și foto: Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole