Folosit pe post de curier pentru transmiterea actelor false, la Chișinău. Pățania unui moldovean

Date:

Share post:

A fost rugat de o rudă să ia două cărți de identitate românești pentru a le transmită unei persoane, în Belgia, iar acum riscă dosar penal.
Polițiștii de frontieră din Cahul au inițiat cercetări pe numele unui conațional pentru deținerea documentelor oficiale false, se arată într-un comunicat informativ, emis spre difuzare redacței INFO ANUNȚ.
Incidentul a fost înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute, în punctul de trecere Cahul, pe sensul ieșirii din țară.
Ca urmare a controlului de nivelul II, în geanta personală a călătorului – un locuitor al raionului Cahul, polițiștii de frontieră au descoperit un colet cu un card bancar și două cărți de identitate românești.
La verificarea vizuală a actelor, inspectorul de la linie a depistat că în ambele cărți de identitate figurează fotografia aceleiași persoane, însă cu date de identitate diferite.
Fiind audiat, pasagerul a comunicat că nu cunoștea nimic, deoarece ar fi preluat coletul de la o rudă, pentru a-l transmite altei persoane când va ajunge la destinație.
Actele au fost ridicate, urmând să fie supuse expertizei.  În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD cercetează cazul sub toate aspectele legale.
Text și foto: Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM
spot_img

Articole asemănătoare

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.

Cine se extinde în Spania, unde lansează al patrulea activ imobiliar, în valoare de 3,5 mil. dolari. Foto

MetaWealth, cea mai importantă platformă de investiții imobiliare fracționate, se extinde în Spania și lansează al patrulea asset din portofoliu.

Surprizele minunate de la Festivalul SFR

Vorbim în cele ce urmează despre minunatele surprize ale Festivalului SFR. Organizatorii festivalului Serile Filmului Românesc anunță lansarea celui de-al treilea număr al ziarului CineGazeta SFR.