vineri, iunie 2, 2023
27.2 C
București
spot_img

FOTO. Cum au fost găsite 85.000 țigarete la Vama Albița

Iată că de această dată, aproximativ 85.000 țigarete au fost reținute de inspectorii vamali de la Albița.

În data de 23 mai 2023, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Albița – Direcția Regională Vamală Iași, au efectuat controlul vamal asupra a  două autocisterne care s-au prezentat pe sensul de intrare în țară, conduse de cetățeni moldoveni.

În urma analizei de risc, și cu respectarea controlului coordonat, cisternele au fost supuse scanării precum și controlului echipelor canine.

În consecință, inspectorii vamali au descoperit, ascunse și nedeclarate, în câte două roți ale fiecărei cisterne cantitatea de 4.234 pachete țigarete (84.680 fire) marca Marlboro și Winston cu timbru de acciză Republica Moldova.

Pentru ambii șoferi s-a luat masura întocmirii de sesizare penală pentru comiterea infracțiunii de contrabandă cu produse accizate.

Valoarea bunurilor reținute, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 60.000 lei.

Cazul a fost predat organelor Poliției de frontieră pentru continuarea cercetărilor. Informațiile ne-au fost oferite de Biroul de comunicare, relații publice și mass-media, Autoritatea Vamală Română. 

 

 

 

 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole