FOTO. Cum au fost găsite 85.000 țigarete la Vama Albița

Date:

Share post:

Iată că de această dată, aproximativ 85.000 țigarete au fost reținute de inspectorii vamali de la Albița.

În data de 23 mai 2023, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Albița – Direcția Regională Vamală Iași, au efectuat controlul vamal asupra a  două autocisterne care s-au prezentat pe sensul de intrare în țară, conduse de cetățeni moldoveni.

În urma analizei de risc, și cu respectarea controlului coordonat, cisternele au fost supuse scanării precum și controlului echipelor canine.

În consecință, inspectorii vamali au descoperit, ascunse și nedeclarate, în câte două roți ale fiecărei cisterne cantitatea de 4.234 pachete țigarete (84.680 fire) marca Marlboro și Winston cu timbru de acciză Republica Moldova.

Pentru ambii șoferi s-a luat masura întocmirii de sesizare penală pentru comiterea infracțiunii de contrabandă cu produse accizate.

Valoarea bunurilor reținute, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 60.000 lei.

Cazul a fost predat organelor Poliției de frontieră pentru continuarea cercetărilor. Informațiile ne-au fost oferite de Biroul de comunicare, relații publice și mass-media, Autoritatea Vamală Română. 

 

 

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Weekend dedicat întregii familii, la Palas: Pet Event revine cu o nouă ediție

Weekend dedicat întregii familii, la Palas: Pet Event revine cu o nouă ediție, iar Auto Deals aduce oferte și reduceri la cele mai noi modele de maşini, motociclete şi scutere.

Eveniment: Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA). Când și unde?

Eveniment: Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA). Când și unde? La aceste întrebări răspundem în cele ce urmează.

Azi s-a dat startul: Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”

Azi începe Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”. Mai multe amănunte în acest sens, la Infoanunț.

Invitație! Trăiește emoția competiției și vino pentru a susține naționala României la Euro 2024. Unde?

Invitație! Trăiește emoția competiției și vino pentru a susține naționala României la Euro 2024. Unde? Răspunsul îl veți...