François Coste: Bucureștiul este un magnet de oameni talentați, inteligenți, care au aptitudini căutate de multe companii

Date:

Share post:

Bucureștiul le oferă investitorilor străini o serie de oportunități care îi ajută în dezvoltarea afacerilor pe care le conduc. Capitala României nu este doar o destinație turistică impresionantă, este și o destinație de business, cel mai important oraș din țara noastră având o multitudine de avantaje economice pe care un om de afaceri le caută atunci când își pune în aplicare un plan de business.

François Coste este unul dintre cei mai experimentați executivi străini din România. Cu o carieră de mai bine de 30 de ani în management, el a activat pe mai multe continente ale lumii, având ocazia să cunoască foarte multe culturi.

Din 2012, François Coste conduce businessul unui asigurator francez cu prezență importantă pe piața de la noi. În paralel, este implicat în foarte multe proiecte economice vitale pentru țara noastră, dar și pentru relația pe care o avem cu Franța.

Nimeni nu are timp să se plictisească în București.

Din poziția pe care o ocupă, François ne-a creionat o imagine a Bucureștiului, așa cum este văzută de un om implicat în mediul de afaceri, de un om cu vaste cunoștințe economice.

Din start, a dorit să menționeze că „pentru investitorii străini, Bucureștiul este mai mult decât un oraș prietenos, plin de oportunități. Capitala este un magnet de oameni talentați, inteligenți, care au aptitudini căutate de multe companii”.

Siguranța orașului este o altă calitate pe care investitorii o apreciază. De asemenea, ei se bucură de faptul că Bucureștiul este bine conectat cu restul țării. Datorită acestor calități pe care le are Capitala României, oamenii de afaceri știu că se pot concentra cu încredere pe dezvoltarea business-ului lor. „Nu în ultimul rând, să te plimbi pe străzile centrale ale orașului este o încântare – clădirile vechi cu arhitectură prețioasă, micile prăvălii și afacerile de familie creează o atmosferă foarte plăcută”, punctează CEO-ul companiei franceze de asigurări.

Executivul străin amintește că „pe lângă avantajele geografice, care oferă posibilitatea de a călători rapid dinspre și către orice altă țară europeană, România are și toate avantajele oferite de piața internă a UE, de politicile comunitare, precum și de accesul la fondurile structurale destinate dezvoltării regiunilor. Așadar, este o piață cu un potențial de creștere și dezvoltare foarte bun”.

Orașul se află într-o continuă schimbare 

Capitala se află într-o continuă schimbare în ceea ce privește mediul social și cultural,  ținând  astfel pasul cu trendurile globale. „Mă fascinează cum street art-ul a luat amploare, atât ca formă de exprimare a mesajelor politice și sociale, cât și ca instrument de celebrare a festivalurilor stradale. De asemenea, am observat cum, în ultimii ani, activitățile sociale s-au dezvoltat în zone complet neconvenționale, iar acest lucru a reieșit tot din nevoia oamenilor de experiențe inedite și originale. Observ și apariția unui interes din ce în ce mai puternic pentru transportul alternativ, bicicleta și trotineta electrică, ceea ce mă bucură, eu însumi fiind unul dintre curajoșii care petrec mult timp pe bicicletă”, subliniază François Coste.

Parcurile din București reprezintă adevărate oaze de relaxare.

Într-un oraș cu o viață culturală dinamică și dezvoltată, care poate satisface cele mai diverse gusturi și interese, nicio persoană nu poate spune că are motive să se plictisească. „Îmi plac bucureștenii, născuți sau nu în București. Îmi plac zonele verzi ale orașului și lacurile. Ador să mă plimb prin parc, fie la pas, fie cu bicicleta. Este cu adevărat un moment de relaxare. La categoria „de îmbunătățit” aș pune poluarea și traficul. Mă bucur, în schimb, că toate aceste subiecte se dezbat tot mai frecvent în spațiul public, ceea ce indică o maturizare a comunității locale în ceea ce privește responsabilitățile civice individuale, dar și cele ale administrației locale. Un alt punct sensibil este faptul că multe dintre clădirile de patrimoniu, atât de frumoase, nu sunt chiar bine întreținute”, mai spune CEO-ul asiguratorului francez.

Fiind un mare iubitor al plimbărilor în aer liber și un adept al unui stil de viață activ, François Coste se relaxează cel mai bine „pe bicicletă”. Fie că pedalează prin Parcul Herăstrău, pe lângă lac, fie prin Pipera, se bucură de fiecare dată de aceste momente. „Plimbările prin Cartierul Filipescu sunt preferatele mele, datorită vilelor construite în prima jumătate a secolului XX. Este o zonă splendidă, boemă, care îmi oferă o călătorie în timp de fiecare dată și îmi arată un București ferit de tumultul specific unei metropole. Îmi place și Grădina Icoanei, pentru liniștea și istoria sa interesantă. Iar o clădire care mă fascinează prin arhitectura sa și evenimentele pe care le găzduiește este Ateneul Român”, nuanțează executivul străin.

Împărtășindu-ne din experiența sa în București, François Coste ne-a dat ocazia să vedem și noi prin ochii unui străin venit pentru afaceri în oraș modul în care se prezintă Capitala României. Faptul că atât de mulți străini vorbesc atât de frumos despre București ar trebui să ne facă să ne revizuim atitudinea și să lăsăm în urmă negativismul, care îi caracterizează pe mulți dintre noi, atunci când vine vorba despre ceea ce ne oferă România.

Autor: Ștefania Enache
Foto: Corina Gheorghe
spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor. Care sunt acestea, în celel ce urmează.

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii. Unde? Când și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO. Mai multe informații despre acest minunat eveniment expozițional, în cele ce urmează.

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.