GALA PREMIILOR DIN SĂNĂTATE

Date:

Share post:

Cea de-a V-a ediţii a Galei a Premiilor în Sănătate din Republica Moldova a avut loc miercuri seară, la eveniment fiind omagiați 11 dintre cei mai cunoscuți profesioniști din sistemul medical de peste Prut. Laureaţii au fost selectaţi dintr-o listă de 51 de echipe şi persoane care au depus dosarul de participare în perioada  07-26 martie.

Gala s-a bucurat atât de prezența premierului Pavel Filip, cât și de cea a ministrului Sănătății, muncii și protecției sociale, Svetlana Cebotari.

Șefa de la Sănătate a declarat că prin trofeele pe care le-au primit laureații a fost premiat meritul și profesionalismul lor, dar și bunătatea, compasiunea, iubirea față de oameni și dăruirea. „Am avea nevoie de sute și chiar mii de trofee pentru că în fiecare instituție medicală avem colegi care cu abnegație și sârguință își realizează zi de zi meseria nobilă, cea de a salva vieți. Recunosc că mai e mult de muncit, dar sunt sigură că doar cu o echipă consolidată se vor obține acele standarde europene pentru sistemul de sănătate”, a punctat Svetlana Cebotari.

La rândul său, premierul Pavel Filip și-a exprimat recunoștința pentru activitatea angajaților din sistemul de sănătate, menționând că fiecare medic poartă o responsabilitate inegalabilă în exercitarea profesiei nobile. Premierul a menționat că echipa guvernamentală își va continua eforturile pentru fortificarea sistemului de sănătate și mizează pe implicarea întregii societăți pentru a schimba lucrurile, în beneficiul pacienților și al medicilor. „Vă asigur că suntem conștienți de toate problemele care există în domeniul în care activați. Scopul nostru este împărtășit și de către dumneavoastră – prin promovarea reformelor să oferim servicii medicale de calitate, condiții de muncă confortabile și un salariu pe care îl meritați”, a arătat Pavel Filip.

Trofeul pentru întreaga carieră medicală a fost decernat doctorului habilitat în medicină, chirurgului emerit, Eugeniu Maloman.

CITIȚI CONTINUAREA PE Medica Estetica

spot_img

Articole asemănătoare

Primul scaner cu raze X pentru combaterea activitățior ilicite, inaugurat în biroul de frontieră… Foto

Primul scaner cu raze X pentru combaterea activitățior ilicite, inaugurat în biroul de frontieră... Unde anume, vom afla cititnd materialul care urmează.

Infoanunț: Stay Fit Gym va deschide două noi locaţii. FOTO

Infoanunț: Stay Fit Gym va deschide două noi locaţii. Unde? Când? La aceste întrebări răspundem azi în cele...

Donație primită de Muzeul Național de Istorie a României – micro-expoziție și recital extraordinar

Donație primită de Muzeul Național de Istorie a României - micro-expoziție și recital extraordinar. Azi, la Infoanunț.

Cartușe uitate în bagaje, găsite la Aeroportul Internațional Chișinău. Foto

Cartușe uitate în bagaje, găsite la Aeroportul Internațional ... Mai multe amănunte, azi, la Infoanunț.