miercuri, februarie 8, 2023
-3.2 C
București
spot_img

Grădină creativă și idei de scări. Video

Dacă timpul, spațiul și buzunarul ne permit putem să alegem o variantă de amenajare a scărilor, dintre cele prezentate astăzi, pentru casa de zi cu zi sau cea de vacanță.

Pentru a face ca proprietățile cu pante abrupte să fie accesibile pentru utilizarea în aer liber, este uneori necesar să se niveleze zonele terasate. La aceste terase se poate ajunge prin trepte proiectate corespunzător.

Treptele de exterior sunt de mai multe tipuri, dimensiuni și materiale și sunt folosite pentru situații diferite, de la trepte din lemn care duc de la terasă la zonele de gazon, la trepte din piatră sau zidărie care deservesc zonele de locuit în aer liber și multe altele.

Este esențial să dimensionați corect treptele și să fiți consecvenți în amplasarea lor, nu doar în scopuri estetice, ci și pentru siguranță.

Scările de exterior sunt formate din contratrepte, trepte și lonjeroane.

Atunci când se proiectează și se construiește un tronson de scări pentru a face tranziția de la o zonă joasă la o înălțime mai mare într-o încăpere exterioară, obiectivul este de a se asigura că, în cadrul unui tronson de trepte, lățimea treptelor și înălțimea contratreptelor rămân constante.

Nu ar trebui să existe abateri care ar putea surprinde un utilizator și provoca un accident.

În cazul treptelor de exterior, înălțimile trebuie să fie de aproximativ 6″ sau 7″ pentru trepte mai lungi de șapte sau mai multe trepte.

Pentru traseele scurte sau cu pante ușoare, este acceptabilă o înălțime a înălțimii de 4″ până la 5″ (pentru comparație, treptele de interior au de obicei o înălțime de 7″ până la 10″).

Măsurați diferența verticală de la nivelul inferior la nivelul superior. Împărțiți această înălțime la înălțimea înălțimii dorite pentru a obține numărul de trepte necesare pentru a acoperi distanța.

În continuare, determinați lățimea benzii de rulare. Măsurătorile de înălțime și de treaptă sunt legate între ele, iar lățimea treptei poate fi găsită cu ajutorul unei formule: (înălțimea contratreptelor x 2) + lățimea treptei = un număr cuprins între 24 și 28.

Oricum ar fi, mai bine consultați un specialist.

Video: youtube Text și foto: pinterest

 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole