vineri, martie 31, 2023
6.7 C
București
spot_img

Grigore Vieru, un poet al tuturor generațiilor și al tuturor inimilor

De ziua nașterii poetului Grigore Vieru, la 14 februarie, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat un mesaj în care evocă personalitatea marelui om de cultură.

Șeful statului Republica Moldova a subliniat, cu această ocazie, că Grigore Vieru ”ne lipsește mult azi, când ar fi împlinit 87 de ani, dar și în orice altă zi, pentru că acum, mai mult ca oricând, avem nevoie de repere morale în societate și de spirite aducătoare de lumină”.

Grigore Vieru, a cărui aniversare o sărbătorim la 14 februarie (n.r.), împreună cu întreaga țară, a fost nu doar un poet al tuturor generațiilor și al tuturor inimilor, dar și o înaltă autoritate morală, o călăuză și un model de urmat. Ca scriitor și ca om de cultură, el s-a simțit, prin fiecare cuvânt rostit și prin fiecare gest, profund responsabil de soarta acestui pământ”, a subliniat Președintele R. Moldova, Maia Sandu, precizând totodată că, ”în ciuda aparentei sale fragilități, cugetul poetului a fost dârz și plin de curaj, iar spiritul – incoruptibil”.

Ziua Națională a Lecturii

Totodată, Maia Sandu a salutat faptul că începând cu acest an, la 14 februarie, de ziua nașterii poetului, Republica Moldova va sărbători și Ziua Națională a Lecturii, se arată într-un comunicat informativ emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

Președintele Republicii Moldova a mai menționat că lectura este esențială în formarea fiecărui om, chiar de la nașterea lui, stă la baza dezvoltării gândirii și limbajului uman, a capacităților analitice și inteligenței emoționale, este bogăția ce stă la îndemâna tuturor și care ne formează ca personalitate.

Text: Direcția informare și comunicare cu mass-media a Aparatului Președintelui Republicii Moldova 

Foto: Facebook/Pagina oficiala Maia Sandu

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole