Grupare specializată în organizarea migrației ilegale, destructurată

Date:

Share post:

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest au reținut trei indivizi, membri ai unei grupări specializate în migrație ilegală.

Pe numele persoanelor vizate s-au inițiat cercetări în baza art.362¹, alin.(2), lit.(b) și (c), Cod Penal al Republicii Moldova.

Un cetățean al Turciei, de 41 de ani, a fost predat autorității de frontieră a Republicii Moldova, la 15 iunie a.c., de către polițiștii de frontieră din România.

Acesta a fost reținut după ce a traversat râul Prut în înnot peste frontiera moldo-română.Pe faptul celor stabilite, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest sub conducerea reprezentanților Procuraturii Hâncești au desfășurat acțiuni speciale de investigație și urmărire penală.

Prin urmare, s-a stabilit că cetățeanul turc a traversat ilegal frontiera moldo-română cu ajutorul unor călăuze. Acestea s-au dovedit a fi membri ai unei grupări specializate în organizarea migrației ilegale, care au fost identificate și reținute. Este vorba despre trei cetățeni din Marea Britanie, Turcia și Republica Moldova.

Persoanele respective au fost reținute duminică, 19 iunie a.c. Aceștia aveau roluri clar definite pentru identificarea străinilor, dar și contrafacerea actelor de călătorie. Ulterior, persoanele organizau intrarea, șederea și transportarea cetățenilor străini spre Uniunea Europeană, Republica Moldova fiind doar țară de tranzit.

Persoanele reținute sunt bănuite de comiterea infracțiunii prevăzute de art.362¹, alin.(2), lit.(b) și (c), Cod Penal al Republicii Moldova și riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 1150 la 1350 de unități convenționale sau cu închisoare de la 5 la 7 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani.

Text și foto:
Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM
spot_img

Articole asemănătoare

Iată ce vor primi peste 10 mii de pensionari ieșeni cu ocazia Sărbătorilor de Paști

Iată ce vor primi peste 10 mii de pensionari ieșeni cu ocazia Sărbătorilor de Paști. Aceasta este tema subiectului de azi, la Infoanunț

Cine a participat la Târgul de cariere organizat de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. Foto

Cine a participat la Târgul de cariere organizat de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. 

Invitație lansare de carte, o analiză fascinantă. Autor dr. Ligia Cristea

Invitație lansare de carte, o analiză fascinantă. Autor dr. Ligia Cristea. Unde și când va avea loc acest eveniment, în cele ce urmează.

Numărătoarea inversă a început: 3 zile până la Semimaraton Iași 2024. Galerie foto inclusiv traseu și premii

Numărătoarea inversă a început: 3 zile până la Semimaraton Iași 2024. Acesta este subiectul articolul de azi, la Infoanunț.