Iași, orașul cu cei mai fericiți tineri

Date:

Share post:

Iași este orașul cu cei mai fericiți tineri! De asemenea, orașul  este perceput de aceiași tineri ca fiind și cel mai accesibil, după cum se arată într-un comunicat informativ, emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

Sunt două dintre concluziile studiului „Tineri după pandemie: Orașe Fericite” și analizei „Tineri Acasă”, prezentate la 2 mai 2022, cu ocazia Zilei Tineretului, de Consiliul Tineretului din România, Grupul PONT, Federația Tinerilor din Cluj și Banca Comercială Română, în calitate de membri ai Guvernanței Programului „Capitala Tineretului din România”.

„«Oraș magnet», potrivit unui studiu al Băncii Mondiale, reședință a unuia dintre cele mai tinere județe din țară, Iașul demonstrează că este, astfel, și un loc în care tinerii se simt bine, care le conferă siguranță, care îi îndeamnă nu doar să își desăvârșească aici studiile, ci și să își construiască o carieră și o familie! Oraș tânăr, Iașul trăiește și se dezvoltă prin tinerii săi minunați! Iată de ce sprijinirea educației și a proiectelor de tineret, ca și consolidarea statutului Iași de oraș prosper, sigur și atractiv au fost și vor rămâne o prioritate pentru administrația locală și pentru mine, ca primar!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Studiul „Orașe fericite” a fost realizat pe un eșantion de peste 5.000 de tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani, din cele șase capitale ale tineretului din România: Cluj-Napoca, Târgu Jiu, Timișoara, Bacău, Constanța, Baia Mare și Iași (orașul nostru fiind desemnat în anul 2019 drept Capitală Națională a Tineretului). Analiza a urmărit aspecte esențiale ale vieții tinerilor: cât de fericiți sunt, care este gradul de siguranță pe care îl resimt în orașul în care trăiesc și care sunt lucrurile care pot fi îmbunătățite.

Tinerii respondenți au punctat nivelul de fericire din orașele lor cu 5,99/10, gradul de siguranță resimțit peste medie (6,63/10), iar pentru proactivitate orașele au primit un punctaj de 6,25/10. Nivelul cel mai ridicat de fericire al tinerilor este înregistrat în Iași, oraș care este perceput ca fiind cel mai accesibil pentru cei aflați la început de drum, din punct de vedere al costurilor și oportunităților de locuire (prețul chiriilor, posibilitățile de a achiziționa un apartament etc.).

Mai multe informații despre cele două studii pot fi aflate aici:

https://www.agerpres.ro/social/2022/05/02/cel-mai-ridicat-grad-de-fericire-a-tinerilor-romani-se-inregistreaza-in-iasi-la-polul-opus-se-afla-constanta-studiu–911028.

Analiza „Tineri acasă” poate fi citită aici: https://ctr.ro/de-ziua-nationala-a-tineretului-iti-prezentam-analiza-tineri-acasa/.

Text: Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iași

Foto: Pixabay

spot_img

Articole asemănătoare

Invitație la vizionarea unui nou film KineDok powered by One World Romania

Invitație. Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la vizionarea unui nou film din cadrul proiectului  KineDok powered by One World Romania, ediția a 9-a.

Maia Sandu, de Ziua României… Video

Maia Sandu, de Ziua României: „Drumul nostru este comun - locul nostru este împreună în Uniunea Europeană”. 

Cum arată portretul lui Horea, expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal

Portretul lui Horea realizat de artistul Ioan Constande expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

1 Decembrie – Ce îți doresc eu ție, dulce Românie? Concurs național de eseuri istorice

Muzeul Țării Crișurilor Oradea, Complex Muzeal,  organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, un nou concurs online de eseuri istorice, având ca temă: 1 Decembrie - Ce îți doresc eu ție, dulce Românie?  care este destinat tinerilor din gimnaziu și liceu.