Imagine sumbră a distrugerilor în urma uneia dintre cele mai grave furtuni din istoria Floridei. Video

Date:

Share post:

Peste 2,5 milioane de americani au rămas fără curent electric, iar mii de oameni au sunat la liniile de urgență pentru a cere ajutor, în timp ce inundațiile au încetinit eforturile de salvare.

Primele evaluări au oferit o imagine sumbră a pagubelor pe scară largă, în timp ce furtuna, care se așteaptă să devină din nou uragan înainte de a lovi Carolina de Sud, a continuat să arunce ploi abundente. Reporterii New York Times se află și acum la fața locului.

Imagine sumbră a distrugerilor în urma uneia dintre cele mai grave furtuni din istoria Floridei. Video

Imaginile sunt de nedescris în cuvinte. Salvatorii s-au străduit joi dimineață să ajungă la locuitorii blocați în mijlocul unor inundații record, în timp ce Ian a continuat să arunce ploi pe o mare parte a Floridei, iar meteorologii au avertizat asupra unor “inundații catastrofale care pun în pericol viața” în partea centrală a statului.

Ian, în prezent o furtună tropicală, se deplasa în Oceanul Atlantic joi dimineața târziu, iar meteorologii se așteptau ca aceasta să se consolideze din nou într-un uragan.

Bilanțul este înfiorător

Furtuna a distrus secțiuni din cel puțin două poduri de pe coasta de sud-vest, Sanibel Causeway și Pine Island Bridge, care fac legătura între continent și cele două insule de barieră de lângă Fort Myers. Ambele vor necesita “reconstrucții structurale”, a declarat guvernatorul Ron DeSantis. Statul evalua dacă și alte poduri au suferit daune majore.

DeSantis a numit daunele de la Ian “istorice” și a spus: “Aveți în față o furtună care a schimbat caracterul unei părți semnificative a statului nostru”. El a prezis că reconstrucția ar putea dura ani de zile.

Serviciul Național de Meteorologie a emis o avertizare de uragan pentru toată zona de coastă a Carolinei de Sud, unde se așteaptă ca furtuna să ajungă din nou pe uscat vineri.

Peste 2,5 milioane de clienți au rămas fără curent electric în tot statul. Președintele Biden a declarat furtuna drept dezastru major, ordonând acordarea de ajutor federal pentru a ajuta la recuperare.

Materialul pe larg click aici.

Foto: New York Times

spot_img

Articole asemănătoare

Foto: Cartușe, un pistol și un act falsificat, descoperite la controlul din Aeroportul Chișinău

În Aeroportul Internațional Chișinău, în cadrul controlului special polițiștii de frontieră au depistat cartușe, un pistol și un act falsificat. Documentați pe cazul dat sunt trei cetățeni străini.

Expoziția „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE” merită văzută!

Consiliul Judeţean Vaslui, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad vă prezintă expoziţia cu caracter temporar „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE”, ce va fi vernisată sâmbătă, 9 decembrie 2023, ora 12.00, la sediul muzeului din str. Republicii nr. 235.

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.