joi, decembrie 8, 2022
spot_img
AcasăINFO ACTUALITATEImagine sumbră a distrugerilor în urma uneia dintre cele mai grave furtuni...

Imagine sumbră a distrugerilor în urma uneia dintre cele mai grave furtuni din istoria Floridei. Video

Peste 2,5 milioane de americani au rămas fără curent electric, iar mii de oameni au sunat la liniile de urgență pentru a cere ajutor, în timp ce inundațiile au încetinit eforturile de salvare.

Primele evaluări au oferit o imagine sumbră a pagubelor pe scară largă, în timp ce furtuna, care se așteaptă să devină din nou uragan înainte de a lovi Carolina de Sud, a continuat să arunce ploi abundente. Reporterii New York Times se află și acum la fața locului.

Imagine sumbră a distrugerilor în urma uneia dintre cele mai grave furtuni din istoria Floridei. Video

Imaginile sunt de nedescris în cuvinte. Salvatorii s-au străduit joi dimineață să ajungă la locuitorii blocați în mijlocul unor inundații record, în timp ce Ian a continuat să arunce ploi pe o mare parte a Floridei, iar meteorologii au avertizat asupra unor “inundații catastrofale care pun în pericol viața” în partea centrală a statului.

Ian, în prezent o furtună tropicală, se deplasa în Oceanul Atlantic joi dimineața târziu, iar meteorologii se așteptau ca aceasta să se consolideze din nou într-un uragan.

Bilanțul este înfiorător

Furtuna a distrus secțiuni din cel puțin două poduri de pe coasta de sud-vest, Sanibel Causeway și Pine Island Bridge, care fac legătura între continent și cele două insule de barieră de lângă Fort Myers. Ambele vor necesita “reconstrucții structurale”, a declarat guvernatorul Ron DeSantis. Statul evalua dacă și alte poduri au suferit daune majore.

DeSantis a numit daunele de la Ian “istorice” și a spus: “Aveți în față o furtună care a schimbat caracterul unei părți semnificative a statului nostru”. El a prezis că reconstrucția ar putea dura ani de zile.

Serviciul Național de Meteorologie a emis o avertizare de uragan pentru toată zona de coastă a Carolinei de Sud, unde se așteaptă ca furtuna să ajungă din nou pe uscat vineri.

Peste 2,5 milioane de clienți au rămas fără curent electric în tot statul. Președintele Biden a declarat furtuna drept dezastru major, ordonând acordarea de ajutor federal pentru a ajuta la recuperare.

Materialul pe larg click aici.

Foto: New York Times

RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE