joi, decembrie 8, 2022
spot_img
AcasăINFO ACTUALITATEIMMOFINANZ își extinde portofoliul de centre STOP SHOP cu opt locații

IMMOFINANZ își extinde portofoliul de centre STOP SHOP cu opt locații

IMMOFINANZ continuă procesul de extindere a numărului de parcuri comerciale STOP SHOP, așa cum a anunțat, completându-și portofoliul cu opt locații noi, cu puțin timp înainte de finalul anului 2020.

Șase parcuri ocupate integral în Serbia și Republica Cehă, cu o suprafață de circa 43.000 mp, au fost cumpărate de la Mitiska REIM, investitor belgian specializat pe acest segment, după cum se arată într-un anunț informativ emis spre difuzare redacței INFO ANUNȚ.

De asemenea, IMMOFINANZ a finalizat în trimestrul patru achiziția unui parc de retail închiriat în totalitate (cu o suprafață de aproape 5.500 mp) din Voitsberg, Austria. Portofoliul din Croația va fi extins cu un nou centru amplasat în orașul Ludbreg. Veniturile anuale estimate din închirierea proprietăților achiziționate ajunge la circa 5,7 milioane de euro, rata de profit brută variind în Serbia până la 8,9%. La o rată de profit brută de 7,7%, randamentul mediu al parcurilor comerciale achiziționate va depăși media înregistrată de restul proprietăților STOP SHOP deținute, care a fost de 7,4% în trimestrul trei din 2020. În România IMMOFINANZ deține o proprietate STOP SHOP în Botoșani.

Portofoliul STOP SHOP acoperă acum 98 de locații, în nouă țări, cu o suprafață închiriabilă totală de circa 720.000 mp și o valoare contabilă de aproape un miliard de euro. Compania are în pregătire noi achiziții și proiecte pe acest segment.

„Parcurile noastre STOP SHOP sunt eficiente, au randament bun și un format flexibil care permite o revenire rapidă în cazul unor eventuale crize. Nivelul ridicat de standardizare ne permite să oferim chiriașilor costuri atractive de închiriere și costuri operaționale competitive. Un alt factor important este focusul pe produse accesibile ca preț, populare în rândul consumatorilor în perioade economice dificile. Acest concept s-a dovedit de succes în timpul pandemiei Covid-19. Am observat, astfel, o revenire rapidă a traficului, imediat după eliminarea măsurilor din timpul stării de urgență. Magazinele de tip discount, în special, beneficiază de pe urma atenției sporite acordate de clienți prețului”, a explicat Dietmar Reindl, COO IMMOFINANZ. „Planurile noastre pe termen mediu vizează o extindere până la 140 de centre STOP SHOP, format pe care dorim să ne concentrăm în piețele din Europa Centrală, de Est și Sud-Est și Austria, la care se adaugă o prezență selectivă pe piețe din vestul Europei”.

„Ne bucură să anunțăm încheierea tranzacției cu IMMOFINANZ, rezultat al definitivării programului nostru de eficientizare, parcurile noastre comerciale având acum un nou proprietar strategic, cu reputație bună, viziune clară și obiective  majore  pe acest segment”, a comentat Tomas Cifra, director de investiții Mitiska REIM, Europa Centrală și de Est.

Achizițiile din Austria, Republica Cehă și Croația sunt deja finalizate

Achizițiile proprietăților din Austria, Republica Cehă și Croația au fost finalizate. Parcul de retail  din Voitsberg, a fost cumpărat de la un dezvoltator local, extinzând  numărul de proprietăți STOP SHOP din Austria la 14 locații cu o suprafață închiriabilă de circa 67.000 mp. Cele două parcuri comerciale din orașele cehe Praga și Litvinov, de 14.700 mp, completează portofoliul  STOP SHOP din această țară, care ajunge la 12 locații, cu o suprafață totală închiriabilă de aproape 88.000 mp.

Pachetul imobiliar din Serbia include proprietăți în Leskovac, Sabac, Sombor și Zajecar, cu o suprafață închiriabilă de circa 28.200 mp. Portofoliul IMMOFINANZ sârb de parcuri STOP SHOP include acum 14 proprietăți, cu circa 121.000 mp. Finalizarea tranzacției ar putea avea loc în primul trimestru al anului 2021. Pe piața din Croația, IMMOFINANZ a intrat cu STOP SHOP la finele anului 2018. Cu noua proprietate, IMMOFINANZ a ajuns  la trei parcuri STOP SHOP cu 16.400 mp și alte proiecte în pregătire.

Toate proprietățile achiziționate au un mix bun de chiriași, cu produse de larg consum, la prețuri accesibile, categorie rezistentă în perioade de criză. Chiriașii ancoră, în multe centre STOP SHOP, sunt, printre alții, Spar, dm, Deichmann, Intersport, Takko și KiK. Noile proprietăți vor fi rebranduite, adaptate conceptului STOP SHOP și vor fi relansate curând în culorile galben și gri antracit, specifice mărcii.

Detalii despre portofoliul STOP SHOP

STOP SHOP este marca IMMOFINANZ pentru parcurile comerciale din  Europa Centrală și de Est. Aceste parcuri comerciale locale, populare, cu prețuri accesibile sunt amplasate în regiuni cu între 30.000 și 150.000 de locuitori și oferă o gamă largă de produse, la prețuri convenabile. Beneficiind de o bună conexiune de transport și parcări ample, aceste parcuri se adresează cumpărătorilor echilibrați, „isteți”, care apreciază un preț bun. Centrele STOP SHOP deținute de IMMOFINANZ sunt închiriate integral, rata medie de ocupare la finalul lunii septembrie fiind de 98,2%.

Portofoliul STOP SHOP deținute de IMMOFINANZ, cu noile achiziții, cuprinde 98 de parcuri comerciale, amplasate în nouă țări diferite: Slovacia (16 centre STOP SHOP), Slovenia (14), Ungaria (14), Austria (14), Serbia (14), Republica Cehă (12), Polonia (10), Croația (3) și România (1).

Istoric IMMOFINANZ

IMMOFINANZ este un grup imobiliar comercial care își concentrează activitatea pe segmentele de retail și birouri în șapte piețe principale din Europa: Austria, Germania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria și România. Principala activitate a IMMOFINANZ include administrarea și dezvoltarea de proprietăți, iar mărcile STOP.SHOP (pe segmentul de retail), VIVO! (retail) și myhive (pe segmentul office) sunt elemente centrale, puternice, transmițând ideea de calitate la nivelul clădirilor și serviciilor. Valoarea portofoliului imobiliar, de peste 210 proprietăți, este de aproximativ 5,1 miliarde de euro. IMMOFINANZ este listată la bursele de valori din Viena (fiind inclusă în indicele ATX – Austrian Traded Index) și din Varșovia. Pentru mai multe informații accesați: http://www.immofinanz.com.

Text și foto: IMMOFINANZ /Comunicare corporativă și Relații cu Investitorii

RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE