luni, ianuarie 30, 2023
-0.6 C
București
spot_img

“În numele tatălui”, Emilian Mocanu. Expoziție: unde va avea loc și când o putem vizita

Emilian Mocanu are 33 de ani, este originar din Galați și a absolvit Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca şi Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin”, Galați, secția de Grafică.

Este în prezent doctorand al Universităţii de Artă şi Design Cluj-Napoca, având drept teză de cercetare „Holografia tridimensională în sculptura contemporană”. A fost bursier Erasmus la Faculdad de Bellas Artes, în cadrul Universidad del Pais Vasco, Bilbao – Spania.

Prin intermediul expoziției „În numele tatălui”, Emilian Mocanu ne propune  „un fir narativ care își trimite tentaculele prin toată istoria: de la fapte și mituri biblice, pre-biblice și până la problemele pragmatice, care țin de volumetria spațială și raportarea noastră în spațiu la spațiu, volum, formă, material și materialitate în general.

Lucrările din această expoziție speculează o conexiune primară și esențială de asemănare a cerescului cu mundanul, a creației divine cu creația omenească, a unei figuri paterne lumești și trupești cu o alta, divină și imaterială, ce o precede și o inspiră prin creație, asemeni unei condiții sine qua non a existenței…” (Emilian Mocanu).

Premiul „Grigore Bradea” a mai fost acordat tinerilor artiști Darius Hulea (2013), Maria Sicoie (2014), Ionel Mihai (2015), Axenia Roșca (2016), Anca Stătică (2017) și Alexandru Daniel Smuczer (2018).

INVITAȚIE

Asociația culturală „Grigore Bradea” și Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici România și Restaurantul ROD (Cluj-Napoca) vă invită la vernisajul expoziției „În numele tatălui” semnată de Emilian Mocanu.

Vernisajul expoziției va avea loc în 4 august 2022, de la ora 19.00, în Galeria Borgo Prund a Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.

Prezintă: Alexandru Gavrilaș, manager Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și Vasile Duda, istoric de artă.

Emilian Mocanu este laureatul Premiului Grigore Bradea în 2019. Disticția ar fi presupus organizarea unei expoziții personale în 2020 în contextul pandemic, însă, expoziția a putut fi organizată abia acum.

La eveniment va fi prezent și laureatul Premiului Grigore Bradea 2021 – Florin Tamba (imaginea de mai sus).

Text și foto: Complezul Muzeal Bistrița

 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole