În Republica Moldova începe vaccinarea antigripală

Date:

Share post:

200 mii de doze de vaccin antigripal urmează să ajungă în Republica Moldova, acum, la începutul lunii octombrie. Acest anunț a fost făcut de către Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică de la Chișinău, care a menționat că o parte dintre aceste vaccinuri vor fi donate de Statele Unite ale Americii.

De asemenea, prin intermediul Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină vor fi achiziționate 100 mii doze de vaccin antigripal, tetravalent, fabricat în Franţa. Costul unei doze fiind de 120 lei/mdl.

Vaccinurile vor fi distribuite instituțiilor medico-sanitare din R. Moldova. Prioritate la vaccinare au bolnavii cu maladii cronice, lucrătorii medicali, angajații din trupele de carabinieri și grăniceri, salvatorii, vameșii, femeile însărcinate şi copiii din orfelinate.

Imunizarea cu vaccin antigripal reprezintă cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă și evitarea complicațiilor. Persoanele din categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire trebuie neapărat să se vaccineze.  Vaccinul antigripal este oferit gratuit.

                                                                                                  Cristina STRATULAT

 

spot_img

Articole asemănătoare

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.

Cine se extinde în Spania, unde lansează al patrulea activ imobiliar, în valoare de 3,5 mil. dolari. Foto

MetaWealth, cea mai importantă platformă de investiții imobiliare fracționate, se extinde în Spania și lansează al patrulea asset din portofoliu.

Surprizele minunate de la Festivalul SFR

Vorbim în cele ce urmează despre minunatele surprize ale Festivalului SFR. Organizatorii festivalului Serile Filmului Românesc anunță lansarea celui de-al treilea număr al ziarului CineGazeta SFR.