În Republica Moldova începe vaccinarea antigripală

Date:

Share post:

200 mii de doze de vaccin antigripal urmează să ajungă în Republica Moldova, acum, la începutul lunii octombrie. Acest anunț a fost făcut de către Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică de la Chișinău, care a menționat că o parte dintre aceste vaccinuri vor fi donate de Statele Unite ale Americii.

De asemenea, prin intermediul Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină vor fi achiziționate 100 mii doze de vaccin antigripal, tetravalent, fabricat în Franţa. Costul unei doze fiind de 120 lei/mdl.

Vaccinurile vor fi distribuite instituțiilor medico-sanitare din R. Moldova. Prioritate la vaccinare au bolnavii cu maladii cronice, lucrătorii medicali, angajații din trupele de carabinieri și grăniceri, salvatorii, vameșii, femeile însărcinate şi copiii din orfelinate.

Imunizarea cu vaccin antigripal reprezintă cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă și evitarea complicațiilor. Persoanele din categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire trebuie neapărat să se vaccineze.  Vaccinul antigripal este oferit gratuit.

                                                                                                  Cristina STRATULAT

 

spot_img

Articole asemănătoare

Iată ce vor primi peste 10 mii de pensionari ieșeni cu ocazia Sărbătorilor de Paști

Iată ce vor primi peste 10 mii de pensionari ieșeni cu ocazia Sărbătorilor de Paști. Aceasta este tema subiectului de azi, la Infoanunț

Cine a participat la Târgul de cariere organizat de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. Foto

Cine a participat la Târgul de cariere organizat de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. 

Invitație lansare de carte, o analiză fascinantă. Autor dr. Ligia Cristea

Invitație lansare de carte, o analiză fascinantă. Autor dr. Ligia Cristea. Unde și când va avea loc acest eveniment, în cele ce urmează.

Numărătoarea inversă a început: 3 zile până la Semimaraton Iași 2024. Galerie foto inclusiv traseu și premii

Numărătoarea inversă a început: 3 zile până la Semimaraton Iași 2024. Acesta este subiectul articolul de azi, la Infoanunț.