luni, august 8, 2022
spot_img
AcasăINFO ACTUALITATEÎn Republica Moldova începe vaccinarea antigripală

În Republica Moldova începe vaccinarea antigripală

200 mii de doze de vaccin antigripal urmează să ajungă în Republica Moldova, acum, la începutul lunii octombrie. Acest anunț a fost făcut de către Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică de la Chișinău, care a menționat că o parte dintre aceste vaccinuri vor fi donate de Statele Unite ale Americii.

De asemenea, prin intermediul Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină vor fi achiziționate 100 mii doze de vaccin antigripal, tetravalent, fabricat în Franţa. Costul unei doze fiind de 120 lei/mdl.

Vaccinurile vor fi distribuite instituțiilor medico-sanitare din R. Moldova. Prioritate la vaccinare au bolnavii cu maladii cronice, lucrătorii medicali, angajații din trupele de carabinieri și grăniceri, salvatorii, vameșii, femeile însărcinate şi copiii din orfelinate.

Imunizarea cu vaccin antigripal reprezintă cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă și evitarea complicațiilor. Persoanele din categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire trebuie neapărat să se vaccineze.  Vaccinul antigripal este oferit gratuit.

                                                                                                  Cristina STRATULAT

 

RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE