În Republica Moldova sărbătorile se prelungesc

Date:

Share post:

Pe 13 spre 14 ianuarie, o mare parte din cetățenii Republicii Moldova sărbătoresc Anul Nou, Revelionul, pe stil vechi. Pe 7 ianuarie, moldovenii de peste Prut au sărbătorit Crăciunul, de asemenea, pe stil vechi.

Noul an după stilul vechi începe în Republica Moldova cu sărbătoarea Sfântului Vasile, respectiv pe 14 ianuarie a.c. Și deoarece sărbătorile continuă, la începutul anului, după 5 ianuarie, foarte mulți locuitori ai Republicii Moldova au luat cu asalt pârtiile din România, acestea fiind astăzi ocupate până la refuz. Pentru prima dată după foarte mulți ani, la Vama Leușeni, în perioadele cu trafic intens, a avut loc o organizare de tranzit a micilor autoturisme, foarte bună. Și dacă au început așa de bine, cu siguranță, vameșii români vor continua la fel și tot anul care tocmai a început.  Despre trecerea frontierei R. Moldova putem spune că și aceasta lucrează la parametrii maximi, acordând prioritate călătorilor care se deplasează în interes personal, în vacanță, pentru petrecerea cât mai plăcută a timpului liber. În perioada sărbătorilor de iarnă, pe la punctele de trecere a frontierei cu R. Moldova au trecut peste 300 de mii de persoane, cea mai aglomerată vamă fiind Albița, unde s-au înregistrat peste 130 de mii de treceri. În continuare, experții vamali estimează că numărul celor care trec granița română este în continuă creștere, pe segmentele de intrare în România pe la punctele Albița (Vaslui), Sculeni (Iași), Rădăuți-Prut și Stânca (Botoșani).

                                                                                     Ligia Beatrice Vasilescu

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.