miercuri, august 17, 2022
spot_img
AcasăINFO ACTUALITATEÎn ultimele 24 de ore, la Chișinău nu au fost identificate persoane...

În ultimele 24 de ore, la Chișinău nu au fost identificate persoane cu simptome asociate Coronavirusului

Astăzi, 26 februarie a.c., în cadrul ședinței Punctului Focal Național privind controlul infecției cu Coronavirusul de tip nou, reprezentanții Poliției de Frontieră  au declarat că în ultimele 24 ore nu au fost depistate persoane care au intrat pe teritoriul Republicii Moldova cu simptome asociate Coronavirusului de tip nou.

Conform datelor prezentate, din Italia, au sosit 436 persoane cu rutele directe din Turin, Milan, Roma, după cum se arată într-un anunț informzativ emis spre difuzare redacției noastre, de către responsabili ai Ministerului Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) de la Chișinău.

La punctele de trecere a frontierei persoanele sunt verificate minuțios, li se efectuează screening-ul cu termometrele digitale și sunt informate despre măsurile de precauție și recomandările OMS privind prevenirea infectării cu Coronavirus de tip nou. La fel, călătorii, reveniți din țările în care s-au înregistrat cazuri de infectare cu Coronavirus de tip nou, completează fișele de anchetă epidemiologică, în care sunt prezentate datele personale, pentru a fi monitorizați de medicul de familie la domiciliu.

Viorica Dumbrăveanu, ministrul sănătății din R. Moldova, a subliniat, încă o dată, necesitatea informării și responsabilizării populației de a conlucra cu personalul poliției de frontieră, și de a declara datele personale și istoricul călătoriilor, ne transmite Serviciul de informare și comunicare cu mass-media.

Foto: Arhiva INFO ANUNȚ

 

RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE