În ultimele 24 de ore, pompierii au gestionat peste 1.400 intervenții

Date:

Share post:

În cursul zilei de 11 mai a.c., salvatorii au acționat pentru gestionarea a 1.431 situații de urgență. Cele mai multe cazuri înregistrate au fost pentru acordarea de prim ajutor ( 1.198 de solicitări).

În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 62 incendii, precum și în alte 167 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocare persoane și animale, distrugere muniție neexplodată și alte tipuri de intervenții destinate protecției comunităților.

Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 4 cazuri pentru extragerea victimelor dintre fiarele contorsionate ale autovehiculelo, se arată într-un comunicat informativ, emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

De asemnea, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 5 persoane aflate in dificultate.

În ultimele 24 de ore, au fost transmise 3 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele Argeș, Bacău și Brașov.

Printre misiunile cele mai relevante se numără următoarele:

❗O astfel de misiune s-a produs pe parcursul serii trecute, în municipiul București, unde echipaje de stingere au intervenit pentru localizarea și lichidarea flăcărilor izbucnite la un apartament. În momentul sosirii pompierilor la fața locului incendiul se manifesta violent, propagându-se la etajele 1 și 2 ale imobilului. Concomitent cu opețiunea de stingere, salvatorii au evacuat patru persoane, fără probleme medicale. Incendiul a fost stins cu promptitudine, fără a fi înregistrate victime.

❗O altă intervenție complexă a avut loc tot seara trecută, în județul Ilfov, localitatea Buftea, atunci când peste 85 de pompieri bucureșteni, care au încadrat 16 mașini de stingere au acționat pentru lichidarea unui incendiu produs la o fabrică de mezeluri. Echipajele de intervenție ajunse la locul evenimentului au constatat că arderea se manifesta într-o bucătărie, precum și la nivelul acoperișului unei hale, pe o suprafață totală de 350 mp. Pe timpul intervenției, salvatorii au evacuat cinci persoane. După aproximativ patru ore de luptă continuă cu flăcările, incendiul a fost stins, fără a fi înregistrate victime.

De asemenea, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin activități specifice din zona de frontieră.

Totodată, în ultimele 24 de ore, IGSU a angrenat 452 de pompieri și 241 de mijloace tehnice în vederea gestionării afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova,

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Text și foto: IGSU SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată. Până nu de mult, căutam remedii de însănătoșire în diferite colțuri ale țării (România n.r.), pe la numeroși medici renumiți, cu diferite recomandări pe care le-am adunat în timp.

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu …

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu ... Pe 20 mai sarbatorim Ziua Mondiala a Albinelor, o ocazie perfecta pentru a recunoaste si aprecia contributia acestor miracole ale naturii la bunastarea noastra.

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 – 2020”, la Muzeul … Foto

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 - 2020”, la Muzeul ... Pentru a afla care este muzeul citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Foto

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Acesta este subiectul pe care îl dezvoltăm în continuare, azi, la Infoanunț.