marți, mai 30, 2023
21.3 C
București
spot_img

În14 localități din 9 județe, pompierii au intervenit de urgență

În ultimele 24 de ore, în contextul fenomenelor hidrometeorologice manifestate, s-au înregistrat efecte în 14 localități din 9 județe (AR, BC, BR, GL, GR, IF, SM, TM și VN). Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 2 curți, degajarea de pe carosabil a 3 stâlpi și 21 de copaci rupți, fiind avariate 10 autoturisme.

Concomitent cu aceste intervenții, salvatorii au acționat pentru îndepărtarea unor elemente de acoperiș desprinse de vântul puternic, după cum se arată într-un comunicat emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

Cele mai multe efecte au fost înregistrate în municipiul București și județul Ilfov, acolo unde precipitațiile abundente au produs inundații, iar vântul a doborât mai mulți copaci, blocând un drum comunal din localitatea Cornetu.

De asemenea, echipajele de intervenție au acționat în municipiul Focșani și în localitățile Vârteșoiu și Adjud, din județul Vrancea, pentru degajarea unui stâlp de electricitate căzut pe carosabil și îndepărtarea unor elemente de acoperiș la o casă.

Important de menționat este că, în urma manifestării codurilor de vreme rea, nu au fost înregistrate pierderi de vieți omenești.

Concomitent cu gestionarea fenomenelor de vreme rea, salvatorii au acționat pentru stingerea a 55 de incendii și au gestionat cu promptitudine alte 209 intervenții în sprijinul comunităților.

Echipajele de descarcerare au intervenit în 4 situații de urgență pentru extragerea victimelor dintre fiarele contorsionate ale mașinilor.

Totodată, în cursul ultimelor 24 de ore, peste 1.000 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD. Cele mai multe astfel de cazuri au fost gestionate în zona București–Ilfov (253), urmată de județele Mureș (54), Timiș (46) și Cluj (42).

În aceeași perioadă au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, dintre acestea 3 mesaje privind prezența animalelor sălbatice, în județele: Brașov, Vâlcea și Vrancea și 1 mesaj privind producerea fenomenelor meteorologice periculoase, în județele: Caraș-Severin și Hunedoara.

Pe lângă aceste situații, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin derularea de activități specifice din zona de frontieră.

Totodată, în data de 18.05.2022, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 324 de pompieri și 172 de mijloace tehnice.

Text: Serviciul Informare şi RelaţiiPublice

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă

Foto: Internet

 

 

 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole