În14 localități din 9 județe, pompierii au intervenit de urgență

Date:

Share post:

În ultimele 24 de ore, în contextul fenomenelor hidrometeorologice manifestate, s-au înregistrat efecte în 14 localități din 9 județe (AR, BC, BR, GL, GR, IF, SM, TM și VN). Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 2 curți, degajarea de pe carosabil a 3 stâlpi și 21 de copaci rupți, fiind avariate 10 autoturisme.

Concomitent cu aceste intervenții, salvatorii au acționat pentru îndepărtarea unor elemente de acoperiș desprinse de vântul puternic, după cum se arată într-un comunicat emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

Cele mai multe efecte au fost înregistrate în municipiul București și județul Ilfov, acolo unde precipitațiile abundente au produs inundații, iar vântul a doborât mai mulți copaci, blocând un drum comunal din localitatea Cornetu.

De asemenea, echipajele de intervenție au acționat în municipiul Focșani și în localitățile Vârteșoiu și Adjud, din județul Vrancea, pentru degajarea unui stâlp de electricitate căzut pe carosabil și îndepărtarea unor elemente de acoperiș la o casă.

Important de menționat este că, în urma manifestării codurilor de vreme rea, nu au fost înregistrate pierderi de vieți omenești.

Concomitent cu gestionarea fenomenelor de vreme rea, salvatorii au acționat pentru stingerea a 55 de incendii și au gestionat cu promptitudine alte 209 intervenții în sprijinul comunităților.

Echipajele de descarcerare au intervenit în 4 situații de urgență pentru extragerea victimelor dintre fiarele contorsionate ale mașinilor.

Totodată, în cursul ultimelor 24 de ore, peste 1.000 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD. Cele mai multe astfel de cazuri au fost gestionate în zona București–Ilfov (253), urmată de județele Mureș (54), Timiș (46) și Cluj (42).

În aceeași perioadă au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, dintre acestea 3 mesaje privind prezența animalelor sălbatice, în județele: Brașov, Vâlcea și Vrancea și 1 mesaj privind producerea fenomenelor meteorologice periculoase, în județele: Caraș-Severin și Hunedoara.

Pe lângă aceste situații, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin derularea de activități specifice din zona de frontieră.

Totodată, în data de 18.05.2022, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 324 de pompieri și 172 de mijloace tehnice.

Text: Serviciul Informare şi RelaţiiPublice

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă

Foto: Internet

 

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.

Cine se extinde în Spania, unde lansează al patrulea activ imobiliar, în valoare de 3,5 mil. dolari. Foto

MetaWealth, cea mai importantă platformă de investiții imobiliare fracționate, se extinde în Spania și lansează al patrulea asset din portofoliu.

Surprizele minunate de la Festivalul SFR

Vorbim în cele ce urmează despre minunatele surprize ale Festivalului SFR. Organizatorii festivalului Serile Filmului Românesc anunță lansarea celui de-al treilea număr al ziarului CineGazeta SFR.