vineri, iunie 2, 2023
16.5 C
București
spot_img

Încă două documente de călătorie cu însemne de fasificare, depistate la frontieră

Două documente de călătorie cu semne clare de falsificare au fost ridicate de la doi tineri, dacă unul dintre ei și l-a procurat pentru angajare în Europa, al doilea a precizat că l-a obținut pe căi legale.
Polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor și atragerii la răspundere a persoanelor care au comis infracțiunea de uz de fals în acte oficiale. Ambele cazuri au fost înregistrate în weekendul trecut.
În punctul de trecere a frontierei Otaci a fost identificat în fluxul de călători cetățeanul Ucrainei de 34 de ani. Bărbatul s-a prezentat în calitate de șofer al unui camion, înmatriculat în Ucraina.
Printre documentele prezentate, polițiștii de frontieră au devenit suspecți asupra permisului de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile ucrainene. În urma verificărilor suplimentare, documentul s-a dovedit a fi falsificat.
La audieri, șoferul a susținut că ar fi obținut actul conform procedurilor legale, însă fără a oferi alte detalii. În aceste circumstanțe, cetățeanului i-a fost refuzată intrarea în R. Moldova.
În punctul de trecere a frontierei Costești a fost documentat un conaţional în vârsta de 31 de ani. În timpul controlului adițional asupra moldoveanului a fost depistată o carte de identitate românească, cu indici rezonabili de falsificare.
Cetățeanul, originar din raionul Fălești, se deplasa în Germania, la muncă. În declarații acesta a recunoscut  că a apelat la intermediari pentru a-și perfecta un act de identitate, astfel asigurându-și șansa de a se angaja în Germania. Ar fi achitat pentru aceste servicii 150 de euro.
În cele două cazuri, documentele falsificate au fost ridicate și transmise la Direcția Expertiza Documentelor din cadrul IGPF.
Text și foto:
Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole