O filmare video cât o mie de cuvinte. Un bebeluș simpatic care merită văzut.
Este deosebit de drăguț bebelușul atunci când îl vedem că el va încerca să-și țină capul ridicat, iar această poziție îl ajută să-și întărească spatele și gâtul. Bebelușul începe să stea mai mult timp treaz și deja încep să se audă primele gângureli și pot apărea desigur și primele zâmbete.
Simțurile bebelușului în prima lună de viață
Simțul olfactiv. Dintre toate simțurile, în prima lună de viață a copilului se dezvoltă cel mai mult simțul olfactiv. Astfel, bebelușul simte foarte bine mirosurile, în special pe cel al mamei sale și al laptelui.
Simțul vizual. La polul opus, văzul este cel mai slab dezvoltat simț în prima lună de la naștere. Bebelușul nu distinge foarte bine imaginile și poate vedea obiectele și persoanele doar dacă sunt la o distanță de maxim 20-30 de cm față de el. De aceea, atunci când este alăptat el vede sânul, însă pentru a vedea și chipul mamei trebuie ca aceasta să coboare aproape de chipul său. Acest prim contact vizual este important pentru stimularea simțului vizual.
De asemenea, în prima lună de viață, bebelușul poate să facă diferite grimase, ba chiar să râdă, și este important ca și mămica să-i răspundă în aceeași tonalitate.
Simțul auditiv. Chiar dacă auzul nu este pe deplin dezvoltat în prima lună de viață a copilului, bebelușul este capabil să audă și să recunoască vocile părinților, fiindu-i familiare încă de când era în burtică. El poate tresări la când părinții vorbesc cu el și poate întoarce capul în direcția zgomotului.
Simțul gustativ. În prima lună de viață, bebelușul nu are papilele complet dezvoltate și nu poate face diferența între gustul amar, acru, sărat, însă recunoaște și îi place gustul dulce, acesta fiind gustul lichidului amniotic, dar și al laptelui matern cu care este obișnuit.