Indagra FooD 2017

Date:

Share post:

În aceste zile, la București
Fructele moldovenești sunt prezentate la Indagra FooD 2017

Zece producători și exportatori de fructe de pe ambele maluri ale Nistrului, membri ai Asociației Producătorilor de Fructe „Moldova Fruct” și ai Asociației „Dnestrovskii Fruct” participă, în perioada 25-29 octombrie, la Târgul internațional pentru industria alimentară ”Indagra Food & Carnexpo” care se desfășoară la București, România. Evenimentul este considerat drept cea mai importantă platformă expozițională dedicată industriei alimentare.
„Unul dintre obiectivele Asociației Moldova Fruct este identificarea piețelor alternative pentru fructe. În acest sens, considerăm participarea la expozițiile internaționale o oportunitate de promovare a fructelor și de comunicare directă cu potențilii cumpărători. Indagra FooD este locul unde ne întâlnim cu reprezentanții rețelelor mari de comerț din România. Piața românească este una din cele mai importanțe piețe UE pentru produsele proaspete. Vorbim despre o piață cu cerințe înalte de calitate, dar, în același timp, despre o piață care nu necesită cheltuieli foarte mari pentru livrare”, menționează Iurie Fală, directorul executiv al APFM „Moldova Fruct”.
La expoziția din acest an, producătorii moldoveni propun cumpărătorilor din România o gamă largă de produse cum ar fi: mere, prune, pere, struguri, fructe uscate, conserve, nuci, țuică din prune, biscuiți etc.
Până la finele anului, Moldova Fruct planifică să participe, împreună cu membrii săi și la alte două expoziții internaționale: FoodFair (Estonia) și World of Perishables (Emiratele Arabe Unite).
Participarea la expoziția Indagra Food este organizată în cadrul Platformei de cooperare a pomicultorilor de pe ambele maluri ale râului Nistru în creșterea competitivității fructelor pe piețele tradiționale și alternative, creată de Asociația Moldova Fruct, în parteneriat cu Asociaţia Dnestrovskii Fruct, în cadrul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.
Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) a oferit susținere pentru participarea reprezentanților R. Moldova la prezenta expoziție.
Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Fructe din Republica Moldova este o organizaţie necomercială, nonguvernamentală şi apolitică, ai cărei membri sunt peste 170 de producători de fructe de pe întreg teritoriul ţării, se arată într-un comunicat emis spre difuzare readcției noastre.

(Ligia Beatrice Vasilescu)

spot_img

Articole asemănătoare

Weekend dedicat întregii familii, la Palas: Pet Event revine cu o nouă ediție

Weekend dedicat întregii familii, la Palas: Pet Event revine cu o nouă ediție, iar Auto Deals aduce oferte și reduceri la cele mai noi modele de maşini, motociclete şi scutere.

Eveniment: Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA). Când și unde?

Eveniment: Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA). Când și unde? La aceste întrebări răspundem în cele ce urmează.

Azi s-a dat startul: Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”

Azi începe Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”. Mai multe amănunte în acest sens, la Infoanunț.

Invitație! Trăiește emoția competiției și vino pentru a susține naționala României la Euro 2024. Unde?

Invitație! Trăiește emoția competiției și vino pentru a susține naționala României la Euro 2024. Unde? Răspunsul îl veți...