Indagra FooD 2017

Date:

Share post:

În aceste zile, la București
Fructele moldovenești sunt prezentate la Indagra FooD 2017

Zece producători și exportatori de fructe de pe ambele maluri ale Nistrului, membri ai Asociației Producătorilor de Fructe „Moldova Fruct” și ai Asociației „Dnestrovskii Fruct” participă, în perioada 25-29 octombrie, la Târgul internațional pentru industria alimentară ”Indagra Food & Carnexpo” care se desfășoară la București, România. Evenimentul este considerat drept cea mai importantă platformă expozițională dedicată industriei alimentare.
„Unul dintre obiectivele Asociației Moldova Fruct este identificarea piețelor alternative pentru fructe. În acest sens, considerăm participarea la expozițiile internaționale o oportunitate de promovare a fructelor și de comunicare directă cu potențilii cumpărători. Indagra FooD este locul unde ne întâlnim cu reprezentanții rețelelor mari de comerț din România. Piața românească este una din cele mai importanțe piețe UE pentru produsele proaspete. Vorbim despre o piață cu cerințe înalte de calitate, dar, în același timp, despre o piață care nu necesită cheltuieli foarte mari pentru livrare”, menționează Iurie Fală, directorul executiv al APFM „Moldova Fruct”.
La expoziția din acest an, producătorii moldoveni propun cumpărătorilor din România o gamă largă de produse cum ar fi: mere, prune, pere, struguri, fructe uscate, conserve, nuci, țuică din prune, biscuiți etc.
Până la finele anului, Moldova Fruct planifică să participe, împreună cu membrii săi și la alte două expoziții internaționale: FoodFair (Estonia) și World of Perishables (Emiratele Arabe Unite).
Participarea la expoziția Indagra Food este organizată în cadrul Platformei de cooperare a pomicultorilor de pe ambele maluri ale râului Nistru în creșterea competitivității fructelor pe piețele tradiționale și alternative, creată de Asociația Moldova Fruct, în parteneriat cu Asociaţia Dnestrovskii Fruct, în cadrul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.
Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) a oferit susținere pentru participarea reprezentanților R. Moldova la prezenta expoziție.
Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Fructe din Republica Moldova este o organizaţie necomercială, nonguvernamentală şi apolitică, ai cărei membri sunt peste 170 de producători de fructe de pe întreg teritoriul ţării, se arată într-un comunicat emis spre difuzare readcției noastre.

(Ligia Beatrice Vasilescu)

spot_img

Articole asemănătoare

Foto: Cartușe, un pistol și un act falsificat, descoperite la controlul din Aeroportul Chișinău

În Aeroportul Internațional Chișinău, în cadrul controlului special polițiștii de frontieră au depistat cartușe, un pistol și un act falsificat. Documentați pe cazul dat sunt trei cetățeni străini.

Expoziția „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE” merită văzută!

Consiliul Judeţean Vaslui, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad vă prezintă expoziţia cu caracter temporar „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE”, ce va fi vernisată sâmbătă, 9 decembrie 2023, ora 12.00, la sediul muzeului din str. Republicii nr. 235.

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.