Indemnizația unică acordată tinerilor specialiști din medicină

Date:

Share post:

La Chișinău,

Indemnizația unică acordată tinerilor specialiști din medicină va fi achitată în trei rate

Indemnizația unică acordată tinerilor specialiști cu studii medicale și farmaceutice, plasați în câmpul muncii în mediul rural, conform repartizării Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, va fi achitată în 3 rate.

În acest sens, Cabinetul de miniștri de la Chișinău a aprobat la 25 octombrie a.c. modificarea mecanismului de acordare a indemnizației unice, care anterior stabilea achitarea indemnizației în patru rate.

Astfel, indemnizația unică în mărime de 45.000 mdl pentru medici și farmaciști și respective 36.000 mdl pentru personalul medical și farmaceutic mediu, se va achita în trei rate egale, a câte 15.000 mdl și, respectiv, a câte 12.000 mdl, după prima lună de activitate și la finele fiecărui an de activitate.

De asemenea, în scopul stimulării tinerilor specialiști, angajați deja în câmpul muncii în mediul rural și excluderii discriminării, indemnizația acestora va fi recalculată.

Conform documentului mai sus menționat, din calculul celor trei ani se vor exclude perioadele de suspendare a contractului individual de muncă, precum și perioadele de aflare în concediul pentru îngrijirea copilului până la vârsta de patru ani.

Menționăm că în anul 2017, în mediul rural au fost repartizați aproximativ 190 de tineri specialiști, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale emis spre difuzare redacției noastre.

Ligia Beatrice Vasilescu

spot_img

Articole asemănătoare

Weekend dedicat întregii familii, la Palas: Pet Event revine cu o nouă ediție

Weekend dedicat întregii familii, la Palas: Pet Event revine cu o nouă ediție, iar Auto Deals aduce oferte și reduceri la cele mai noi modele de maşini, motociclete şi scutere.

Eveniment: Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA). Când și unde?

Eveniment: Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA). Când și unde? La aceste întrebări răspundem în cele ce urmează.

Azi s-a dat startul: Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”

Azi începe Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”. Mai multe amănunte în acest sens, la Infoanunț.

Invitație! Trăiește emoția competiției și vino pentru a susține naționala României la Euro 2024. Unde?

Invitație! Trăiește emoția competiției și vino pentru a susține naționala României la Euro 2024. Unde? Răspunsul îl veți...