Indemnizația unică la nașterea copilului în R. Moldova a fost majorată

Date:

Share post:

Cabinetul de miniștri de la Chișinău a aprobat, în cadrul unei ședințe a Guvernului, majorarea indemnizației unice la nașterea copilului cu 345 mdl și va constitui 5645 mdl, față de 5300 mdl, cât era anterior.
Scopul proiectului constă în susținerea familiilor cu copii și asigurarea condițiilor necesare pentru creșterea și educația copiilor în mediul familial. Astfel, în anul 2018, de indemnizația unică la naștere copilului vor beneficia circa 35 mii de familii, iar în acest sens, au fost prevăzute mijloace financiare în sumă de 198,2 mln. mdl. De indemnizația unică la nașterea copilului majorată, vor beneficia toți copiii născuți începând cu 1 ianuarie 2018.
Menționăm că,  indemnizațiile adresate familiilor cu copii au fost majorate ultima dată în luna martie 2017, de la 3100 pentru primul copil sau 3400 pentru următorii copii, la 5300 mdl, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale de la Chișinău.                                                               (Ligia Beatrice Vasilescu)

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată. Până nu de mult, căutam remedii de însănătoșire în diferite colțuri ale țării (România n.r.), pe la numeroși medici renumiți, cu diferite recomandări pe care le-am adunat în timp.

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu …

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu ... Pe 20 mai sarbatorim Ziua Mondiala a Albinelor, o ocazie perfecta pentru a recunoaste si aprecia contributia acestor miracole ale naturii la bunastarea noastra.

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 – 2020”, la Muzeul … Foto

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 - 2020”, la Muzeul ... Pentru a afla care este muzeul citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Foto

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Acesta este subiectul pe care îl dezvoltăm în continuare, azi, la Infoanunț.