Indemnizația unică la nașterea copilului în R. Moldova a fost majorată

Date:

Share post:

Cabinetul de miniștri de la Chișinău a aprobat, în cadrul unei ședințe a Guvernului, majorarea indemnizației unice la nașterea copilului cu 345 mdl și va constitui 5645 mdl, față de 5300 mdl, cât era anterior.
Scopul proiectului constă în susținerea familiilor cu copii și asigurarea condițiilor necesare pentru creșterea și educația copiilor în mediul familial. Astfel, în anul 2018, de indemnizația unică la naștere copilului vor beneficia circa 35 mii de familii, iar în acest sens, au fost prevăzute mijloace financiare în sumă de 198,2 mln. mdl. De indemnizația unică la nașterea copilului majorată, vor beneficia toți copiii născuți începând cu 1 ianuarie 2018.
Menționăm că,  indemnizațiile adresate familiilor cu copii au fost majorate ultima dată în luna martie 2017, de la 3100 pentru primul copil sau 3400 pentru următorii copii, la 5300 mdl, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale de la Chișinău.                                                               (Ligia Beatrice Vasilescu)

spot_img

Articole asemănătoare

Foto: Cartușe, un pistol și un act falsificat, descoperite la controlul din Aeroportul Chișinău

În Aeroportul Internațional Chișinău, în cadrul controlului special polițiștii de frontieră au depistat cartușe, un pistol și un act falsificat. Documentați pe cazul dat sunt trei cetățeni străini.

Expoziția „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE” merită văzută!

Consiliul Judeţean Vaslui, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad vă prezintă expoziţia cu caracter temporar „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE”, ce va fi vernisată sâmbătă, 9 decembrie 2023, ora 12.00, la sediul muzeului din str. Republicii nr. 235.

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.