Info Bucătărie: Astăzi, Salamul de biscuiți

Date:

Share post:

Un desert simplu și la îndemâna oricui este Salamul de biscuiți. Ușor, accesibil, ieftin. Nu necesită fierbere, deci se prepară rapid. Este gata în doar 25 de minute!

Ingrediente:

  • 100 grame cireșe confiate, merișoare sau stafide
  • 500 grame biscuiți
  • 100 grame unt
  • 80 grame zahăr pudră cu vanilie
  • 200 ml lapte
  • 1 plic de cacao
  • 50 grame de ciocolată
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 30 ml alcool, brandy/cognac
  • 150 grame mix migdale, fistic sau miez de nucă

Cum se prepară:

Se vor mărunți bine 250 grame de biscuiți, iar ceilalți 250 de grame vor fi rupți ăn bucăți potrivite. Încălziți laptele și topiți ciocolata împreună cu untul. Turnați laptele călduț peste biscuiți. Adăugați zahărul pudră și ciocolata topită cu unt, cacao, esența de rom, alcoolul, fructele uscate și nucile/migdalele. Omogenizați amestecul obținut, înveliți-l în folie alimentară sau hârtie de copt și lăsați-l la frigider timp de 2-3 ore, până devine consistent astfel încât să îl putem tăia în feliuțe. Se va servi cu un ceai alături.

La alegere

Se spune că gusturile nu se discută. De aceea, puteți adăuga în momentul preparării Salamului de biscuiți și alte ingrediente, după gust, de exemplu nuca de cocos.  Sau din lista ingredientelor de mai sus putem elimina esența de rom, brandy/cognac, migdalele, fisticul sau miezul de nucă. Acesta din urmă pot fi adăugate după propria dorință. Foarte mulți oameni preferă Salamul de biscuiți simplu, numai biscuiți, cacao și lapte.

                                                                                     Natalia Enachi, gastronom

Foto: 1000.menu

spot_img

Articole asemănătoare

Atenție! Fiți informați din prima sursă! 20 Iunie 2024

Atenție! Fiți informați din prima sursă! 20 Iunie 2024. Aflăm de la frontieră știri calde, de ultimă oră. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme. Pentru această perioadă, la nivelul liniei de cale ferată, se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme pentru această perioadă - la nivelul liniei de cale ferată se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste” 

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste”. Când va avea loc acest eveniment fascinant, în cele ce urmează.

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”. Când, unde și cine a avut această inițiativă minunată? La aceste întrebări răspundem în continuare.