Info Bucătărie: Astăzi, Salamul de biscuiți

Date:

Share post:

Un desert simplu și la îndemâna oricui este Salamul de biscuiți. Ușor, accesibil, ieftin. Nu necesită fierbere, deci se prepară rapid. Este gata în doar 25 de minute!

Ingrediente:

  • 100 grame cireșe confiate, merișoare sau stafide
  • 500 grame biscuiți
  • 100 grame unt
  • 80 grame zahăr pudră cu vanilie
  • 200 ml lapte
  • 1 plic de cacao
  • 50 grame de ciocolată
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 30 ml alcool, brandy/cognac
  • 150 grame mix migdale, fistic sau miez de nucă

Cum se prepară:

Se vor mărunți bine 250 grame de biscuiți, iar ceilalți 250 de grame vor fi rupți ăn bucăți potrivite. Încălziți laptele și topiți ciocolata împreună cu untul. Turnați laptele călduț peste biscuiți. Adăugați zahărul pudră și ciocolata topită cu unt, cacao, esența de rom, alcoolul, fructele uscate și nucile/migdalele. Omogenizați amestecul obținut, înveliți-l în folie alimentară sau hârtie de copt și lăsați-l la frigider timp de 2-3 ore, până devine consistent astfel încât să îl putem tăia în feliuțe. Se va servi cu un ceai alături.

La alegere

Se spune că gusturile nu se discută. De aceea, puteți adăuga în momentul preparării Salamului de biscuiți și alte ingrediente, după gust, de exemplu nuca de cocos.  Sau din lista ingredientelor de mai sus putem elimina esența de rom, brandy/cognac, migdalele, fisticul sau miezul de nucă. Acesta din urmă pot fi adăugate după propria dorință. Foarte mulți oameni preferă Salamul de biscuiți simplu, numai biscuiți, cacao și lapte.

                                                                                     Natalia Enachi, gastronom

Foto: 1000.menu

spot_img

Articole asemănătoare

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! ”

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! Despre aceasta vorbim în cele ce urmează. 

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă?

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă? Da, perfect adevărat. Despre aceasta vorbim în continuare.

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național. Cea de-a noua ediție va oferi 30 de burse, fiecare în valoare de 5000 de lei/an școlar/elev

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Foto

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Mai multe amănunte în articolul de astăzi.