Portretul lui Horea realizat de artistul Ioan Constande expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal. Mai multe amănunte în cele ce urmează.
Muzeul Țării Crișurilor Oradea, Complex Muzeal,  organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, un nou concurs online de eseuri istorice, având ca temă: 1 Decembrie - Ce îți doresc eu ție, dulce Românie?  care este destinat tinerilor din gimnaziu și liceu.
Cu ocazia împlinirii a 105 ani de la înfăptuirea Marii Uniri, Muzeul Național de Istorie a României anunță deschiderea unei expoziții de excepție - „Marea Unire. Povestea ei în medalii și plachete” -  ce va fi disponibilă publicului începând cu 1 decembrie, Ziua Națională a României.
Muzeul Național de Istorie a României găzduiește vineri, 24 noiembrie 2023, începând cu ora 15:00, la sediul său din Calea Victoriei nr. 12, sector 3, București, prezentarea volumelor Salt în infern.
Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș are plăcerea de a vă invita joi, 23 noiembrie 2023, de la ora 13.00, la vernisajul expoziției temporare Fortificația romană de la Coștiui - Imaș. 
Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la vizionarea unui nou film din cadrul proiectului  KineDok powered by One World Romania, ediția a 9-a.
Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea și Poșta Română prin OJP Bihor, activitatea de educație muzeală Istoria timbrului, adresată elevilor din clasele primare și care va cuprinde... Mai multe în textul de mai jos.
Muzeul Judeţean Teleorman, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Teleorman, organizează în parteneriat cu Palatul Copiilor Alexandria – Cercul de teatru manifestarea artistică „Frumusețile toamnei”.
Prin intermediul Infoanunț vă este transmisă o invitație la un eveniment minunat. Muzeul Județean Teleorman și Biroul Județean Teleorman al Arhivelor Naționale vă invită la o nouă expoziție.
Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, activitatea de educație muzeală Muzeograf pentru o zi!